Vitesse Arnhem a anuntat, pe site-ul sau oficial, transferul jucatorului Valerica Gaman, olandezii precizand ca fostul capitan al Universitatii Craiova va efectua, in cursul zilei de luni, vizita medicala, iar apoi va semna cu gruparea din prima liga olandeza.

Valerica Gaman Foto: AGERPRES

"Gaman este un fotbalist cu un control deosebit al balonului, cu toate ca este destul de tanar. Pare a fi un veteran, dar este foarte tanar. Staff-ul lui Vitesse este foarte multumit de aceasta mutare" - Ted van Leeuwen, directorul tehnic al gruparii olandeze.

In urma cu cateva saptamani, Gaman a plecat din cantonamentul echipei Universitatea Craiova, fotbalistul fiind declarat liber de contract dupa ce Adrian Mititelu (patronul echipei) a semnat o dezlegare catre Victor Piturca pentru doi dintre jucatorii alb-albastrilor.

In momentul de fata, cele doua parti (nr. Mititelu si Piturca) se afla in litigiu, iar banii de pe urma transferului lui Valerica Gaman nu se stie cu exactitate unde vor merge (catre Universitatea sau catre fostul selectioner al Romaniei).

Olandezii au precizat ca suma de transfer este in jurul a trei milioane de euro. Vitesse Arnhem se afla pe locul 14 in campionatul olandez, cu 21 de puncte acumulate dupa 21 de etape disputate. Demn de mentionat este faptul ca la Vitesse a mai evoluat un jucator roman - Stefan Nanu, intre 1999 si 2003.