A venit la Real Madrid in vara lui 2010, iar in ultimul timp relatiile dintre el si o parte a conducerii clubului de pe Santiago Bernabeu s-au racit considerabil (nr. cu Jorge Valdano). Jose Mourinho a amenintat ca va pleca de la echipa la finalul sezonului, iar madrilenii au luat in serios vestea. "Florentino Perez il cauta pe succesorul lui Mourinho, patru nume fiind deja pe lista", informeaza cotidianul spaniol Sport.

Jose Mourinho Foto: Reuters

"Perez nu vrea sa-si asume niciun risc. Si-a dat seama ca nimic nu e sigur cu Jose Mourinho. Recenta amenintare a portughezului ca ar putea pleca la finalul sezonului a fost luata in serios de Florentino Perez astfel ca a accelerat castingul pentru succesorul lui Mourinho, patru nume fiind deja pe lista", se scrie in Sport (conform Mediafax).

Jurnalistii iberici au inaintat o lista cu patru posibili inlocuitori ai lui Jose Mourinho, acestia fiind Rafael Benitez (ultima data la Inter Milano), Michel Gonzalez (pregateste pe Getafe), Carlo Ancelotti (antrenorul celor de la Chelsea) si Laurent Blanc (selectionerul Frantei).

"Benitez este, teoretic, singurul disponibil in acest moment, desi o eventuala venire este complicata, deoarece el este foarte aproape de Chelsea. El mai are inca o problema, a avut divergente cu Valdano, acesta fiind si motivul pentru care Mourinho ameninta ca va pleca la finalul sezonului. Ancelotti ar putea parasi Chelsea inainte de finalul sezonului. Michel cunoaste clubul si ar putea permite Realului sa urmeze modelul Barcelonei cu Guardiola, insa experienta lui este limitata. Blanc ar venit recomandat de Zidane, desi are contract cu Federatia Franceza pana in 2014", au conchis jurnalistii de la Sport.

Cu Jose Mourinho pe banca tehnica, Realul s-a calificat in optimile de finala ale Champions League (faza a competitiei unde se vor duela cu Lyon), in timp ce in Primera Division se afla pe locul doi, la patru puncte in spatele liderului FC Barcelona.