Mohamed Bin Hammam, presedintele Confederatiei Asiatice de Fotbal si membru in Comitetul Executiv al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), este de parere ca Sepp Blatter trebuie schimbat din functia de presedinte al forului mondial, invocand faptul ca longevitatea sa pe acest post face ca perceptia oamenilor asupra acestei organizatii sa fie "nesanatoasa".

Sepp Blatter, presedinte FIFAFoto: Reuters

In varsta de 75 de ani, Sepp Blatter s-a alaturat FIFA in 1975, ca director tehnic. In 1981 a devenit secretar general, pentru ca in 1998 sa castige alegerile controversate pentru functia de presedinte al forului mondial, in dauna presedintelui de atunci al UEFA, Lennart Johansson. Blatter va candida in luna iunie pentru un al patrulea mandat in fruntea FIFA, insa unul dintre membrii forului mondial crede ca Blatter ar trebui sa se retraga din aceasta organizatie.

"Toti ne vor acuza ca suntem corupti pentru ca e posibil sa creada ca Blatter a stat prea mult la FIFA. 35 de ani intr-o organizatie este foarte mult. Nu conteaza cat de curat sau onest esti, oamenii te vor ataca si vei ramane fara aparare. De aceea cred ca este cel mai bine pentru aceasta organizatie ca el sa plece", a declarat bin Hammam pentru AP.

Bin Hammam se gandeste sa concureze impotriva lui Blatter la alegerile prezidentiale din vara, insa nu a luat inca o decizie. "Inca nu m-am hotarat daca voi candida sau nu. As prefera sa astept si sa vad ce se intampla. Astept sa vad care este concurenta pentru acest post in FIFA. As prefera sa vad doi sau mai multi candidati care sa se propuna la congresul FIFA. Concurenta este buna pentru organizatie, fie ca este pentrul alegerea presedintelui sau pentru oricare alt post. Concurenta este cea mai buna modalitate pentru a face organizatia vibranta si vivace".

In urma cu doua luni bin Hammam a ajutat Qatarul sa castige dreptul de a organiza Cupa Mondiala din 2022 si oficialul nu crede ca FIFA ar trebui sa decida acum daca va muta sau nu turneul in iarna. "Noi cei din FIFA ar trebui sa incetam sa actionam in numele celor care vor fi la putere in viitor. Atunci va fi un alt comitet executiv la FIFA care va avea putere de decizie. Sa-i lasam pe ei sa decida ceea ce e mai bine pentru 2022. De ce trebuie sa ne grabim sa decidem ceva pentru anul 2022?"