Dorit de miliardarii de la Manchester City, fundasul brazilian Daniel Alves nu a ajuns inca la un acord cu actualul sau club, FC Barcelona, in privinta prelungirii contractului ce expira in vara anului viitor. Potrivit presei spaniole, Alves cere cu doua milioane de euro mai mult decat este dispusa sa dea Barcelona, oficialii catalani nefiind de acord sa strice echilibrul salarial al echipei.​

Dani Alves (FC Barcelona)Foto: Reuters

Vicepresedintele sportiv al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, s-a intalni joi cu avocatul lui Alves, Joaquin Macanas, pentru a incerca sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste prelungirea contractului jucatorului brazilian. In precedentele intalniri dintre cele doua parti, clubul catalan i-a oferit cinci milioane de euro anual, insa Alves a cerut cu doua milioane de euro mai mult.

Clubul nu vrea sa se desparta de Alves si mai ales ca acesta sa plece liber de contract, de aceea i-a propus acum o oferta suplimentara: sa devina, in Brazilia, imaginea anumitor companii ce sponsorizeaza echipa. Astfel, oficialii vor sa-i imbunatateasca situatia financiara, fara insa a strica echilibrul salarial al echipei.

Messi se afla la primul nivel salarial, la al doilea sunt Xavi, Iniesta si David Villa, Alves urmand a fi incadrat la al treilea nivel, alaturi de capitanul Puyol, Pique si Valdes. Oficialii Barcelonei considera ca oferta este mai mult decat rezonabila, avand in vedere ca il vor pune la acelasi nivel salarial cu trei jucatori ce sunt campioni mondiali.

Dani Alves si reprezentantul sau au analizat oferta, dar au ajuns insa la concluzia ca suma rezultata din oferta prezentata joi nu e suficienta deoarece contractul de imagine ar fi pe doi ani si nu pe cinci asa cum ar urma sa fie contractul lui Alves. Potrivit presei spaniole, Alves ar fi dispus sa accepte mai putini bani de la Manchester City, echipa ce si-a aratat interesul fata de el, insa are pretentii de la Barcelona.