Dupa ce Valerica Gaman si Stefan Barboianu au parasit cantonamentul Universitatii Craiova si au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, clubul oltean a facut un apel catre cei doi jucatori, dar si catre parintii si cunoscutii acestora, in incercarea de a-i readuce la echipa.

U Craiova - Dinamo, luni, 9 mai, 20.00Foto: Agerpres

Comunicat Universitatea Craiova:

"FC Universitatea Craiova face un apel catre jucatorii sai, Valerica Gaman si Stefan Barboianu, sa revina de urgenta la pregatirile echipei, deoarece plecarea lor este una neregulamentara, imorala si creeaza grave prejudicii, atat lor, cat si clubului.

FC Universitatea Craiova reaminteste jucatorilor in cauza, cat si parintilor, ca a investit foarte multa incredere si speranta in ei, oferindu-le sansa sa se dezvolte profesional in tricoul sfant al Universitatii Craiova.

Totodata vrem ca opinia publica sa afle ca FC Universitatea a staruit de-a lungul timpului pe langa conducerile tehnice ale echipei ca cei doi jucatori sa beneficieze de incredere pentru a creste, sa fie pregatiti foarte bine la antrenamente, sa fie alimentati corespunzator, dar sa fie si folositi in cat mai multe meciuri pentru a se dezvolta din punct de vedere profesional.

De-a lungul anilor, clubul Universitatea Craiova a avut un rol imens in formarea lor profesionala. Din pacate, in momentul cand clubul trebuia sa culeaga roadele dupa ei, acestia au comis o ticalosenie, intrand intr-un razboi ce nu le apartine.

Avand in vedere valoarea de piata a celor doi - Valerica Gaman, aproximativ 4 milioane de euro, iar Stefan Barboianu aproximativ 2 milioane de euro - aceasta suma inseamna un prejudiciu imens pentru Universitatea Craiova, care in urma cu cinci ani a anuntat aceasta politica de a investi bani si incredere in jucatori tineri, urmand ca in timp sa culeaga roadele. Ori savarsind asemenea act ilegal si imoral, cei doi jucatori comit o fapta de inselatorie asupra clubului care i-a crescut si i-a ajutat sa se dezvolte pe plan profesional.

Nu in ultimul rand, prin acest gest, cei doi jucatori au jignit si au adus o ofensa tuturor suporterilor, oamenilor care i-au incurajat si aplaudat de-a lungul timpului. Aceasta fapta necugetata a celor doi este o rusine nemaiintalnita in istoria fotbalului craiovean si ea trebuie reparata imediat.

Facem un apel catre parinti si cunoscutii acestora, sa-i faca pe cei doi sa constientizeze gravitatea gestului si sa-i convinga sa revina la clubul care i-a crescut.

Dincolo de toate chestiunile juridice si regulamentare, exista un Dumnezeu, iar parintii celor doi suntem convinsi ca cred foarte mult in el".