Barcelona domina autoritar Echipa Ideala a anului 2010, aleasa in urma voturilor a 410.000 de utilizatori ai site-ului oficial al Federatiei Europene de Fotbal (UEFA). Campioana Mondiala in 2010, Spania are cei mai multi reprezentanti in 11-le ideal, nu mai putin de sase jucatori fiind alesi ca cei mai buni sportivi ai anului trecut. Antrenorul Echipei Ideale a fost ales Jose Mourinho, care in 2010 a castigat, alaturi de Inter Milano, Liga Campionilor, titlul in Serie A si Cupa Italiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barcelona are cei mai multi jucatori in Echipa Ideala (sase), Messi fiind si jucatorul care a primit cele mai multe voturi individuale, in timp ce Real Madrid si Inter Milano au fiecare cate doi. Chelsea are si ea un reprezentant in 11-le ideal, Ashley Cole fiind ales printre fundasii anului. Portughezul Jose Mourinho a fost ales pentru a patra oara tehnicianul anului de catre UEFA.

Capitanul Echipei ideale a fost ales jucatorul Barcelonei, Carles Puyol, care este prezent in 11-le anului pentru al saselea an consecutiv, acesta fiind un eveniment fara precedent. Cristiano Ronaldo face parte din Echipa Ideala pentru a patra oara consecutiv.

Echipa ideala a UEFA in 2010:

Portar: Iker Casillas (Real Madrid)

Fundasi: Maicon (Inter Milano), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Ashley Cole (Chelsea)

Mijlocasi: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi Hernandez (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter Milano), Andres Iniesta (Barcelona)

Atacanti: Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Barcelona)

Antrenor: Jose Mourinho (Real Madrid)