​Voturile Romaniei pentru stabilirea Balonului de Aur 2010 au mers catre mijlocasul lui Inter Milano, Wesley Sneijder. Selectionerul nationalei de fotbal, Razvan Lucescu, capitanul Cristian Chivu si Radu Timofte, reprezentantul media, au acordat cinci puncte olandezului, care insa nu a ajuns printre cei trei finalisti. Balonul de Aur 2010 a fost desemnat argentinianul Barcelonei, Lionel Messi.

Sneijder, votat de romani pentru Balonul de AurFoto: Reuters

Razvan Lucescu a acordat cinci puncte olandezului Wesley Sneijder, trei puncte capitanului Barcelonei, Carles Puyol si un punct camerunezului Samuel Eto'o. Preferatul lui Cristi Chivu a fost colegul sau de la Inter Milano, Wesley Sneijder. Internationalul roman a acordat trei puncte spaniolului Xavi Hernandez si un punct olandezului Arjen Robben. Voturile media din Romania au mers la Wesley Sneijder, Andres Iniesta si Xavi.

Gabi Balint, selectionerul Moldovei, l-a avut ca favorit pe argentinianul Lionel Messi. Tehnicianul roman a acordat trei puncte lui Xavi si un punct lui Diego Forlan.

Desi a castigat Cupa Mondiala in 2010 si a avut doi finalisti in cursa pentru desemnarea celui mai bun jucator al anului trecut si alti doi in finala pentru antrenorul anului 2010, Spania nu a plecat cu niciunul din cele doua mari premii.

Click aici pentru a vedea cum a votat fiecare natiune!