Despartirea lui Adrian Mutu de Fiorentina e definitiva, atacantul roman parasind cu scandal echipa la care a activat din 2006. Zvonurile privind urmatoarea destinatie a internationalului roman s-au intensificat in ultimele ore, varianta Galatasaray reaparand in prim-plan. Fostul antrenor al lui Inter Milano din sezonul '91-92, Corrado Orrico, l-a propus pe Mutu la AC Milan, declarand ca ar fi alternativa buna pentru Zlatan Ibrahimovic.

Adrian Mutu, incotro?Foto: Reuters

Mutu s-a transferat in 2006 de la Juventus la Fiorentina si atacantul parea ca a uitat de scandaluri. In primul sau sezon la echipa din Florenta a marcat 16 goluri, in al doilea 17 si in al treilea 14. Anul 2010 putea fi unul foarte bun pentru internationalul roman, Mutu inscriind de 7 ori in luna ianuarie. Dar necazurile au revenit in viata sportiva a sportivului, fiind depsitat pozitiv la doua teste antidoping. Verdictul: noua luni de suspendare.

Fiorentina i-a scazut salariul si l-a pastrat pe atacant, care a revenit pe teren in octombrie. Insa in noiembrie s-a accidentat, fiind nevoit sa stea din nou pe tusa. A revenit in primul "11" al Fiorentinei in decembrie, marcand si golul victoriei in partida cu Cagliari.

Mutu si-a dat din nou in petec si nu s-a prezentat la un antrenament, motivand printr-un sms ca a ramas inzapezit. Internationalul roman a fost pus pe lista de transferuri si in fiecare zi au aparut speculatii in ceea ce priveste viitoarea destinatie a lui Mutu. Miercuri comportamentul lui Adrian Mutu i-a enervat la culme pe oficialii clubului din Florenta, dupa ce a plecat de la antrenament, furios ca nu este lasat sa plece gratis la Cesena, club care ar fi dorit sa-l imprumute pana la vara.

Zvonurile in legatura cu urmatoarea sa echipa au reinceput. Mai vechiul zvon aparut in presa turca, precum Gheorghe Hagi l-ar vrea pe atacant la Galatasaray, a reaparut in prim-plan. Publicatia turca "Fotomac" scrie ca impresarul Becali a ajuns inca de miercuri seara la un acord cu oficialii de la Galata pentru un transfer al lui Mutu.

Presa din Italia anunta ca Cesena il vrea in continuare pe Mutu, pe lista echipelor ce il vor pe roman adaugandu-se si Bologna, o alta echipa din Serie A. Corrado Orrico, fost antrenor italian, a declarat la Skysport ca Mutu ar fi o varianta excelenta si pentru atacul liderului din Serie A, AC Milan: "In opinia mea, daca Milan il transfera pe Mutu ar face inca o afacere buna, dupa cea facuta cu Antonio Cassano. Mutu s-ar putea dovedi un element foarte util, dar si o alternativa pentru Ibrahimovich, in postura de atacant central. Printre altele, el poate fi folosit si in Liga Campionilor".