Eric Abidal si-a ales un moment cum nu se poate mai bun pentru a inscrie primul sau gol pentru Barcelona, formatie la care joaca din 2007. Internationalul francez a marcat in minutul 75 al mansei secunde cu Athletic Bilbao din optimile Cupei Regelui Spaniei, aducand calificarea catalanilor, dupa 1-1 pe San Mames. Meciul nu a fost lipsit de incidente, Abidal fiind lovit in timpul partidei cu o moneda aruncata din tribune.

Barcelona, in sferturile Cupei RegeluiFoto: Reuters

Barcelona, detinatoarea a 25 de trofee ale Cupei Regelui Spaniei, s-a calificat cu emotii in sferturile de finala ale competitiei. Dupa un 0-0 pe Nou Camp, catalanii au obtinut o remiza si pe terenul celor de la Athletic Bilbao, scor 1-1, obtinand calificarea gratie golului marcat in deplasare.

Xavi, care miercuri seara a stabilit un record absolut, de 550 de aparitii in triocul Barcelonei, a pasat in careu pentru Lionel Messi. "Incoltit" de adversari, argentinianul a pasat in stanga, acolo unde se afla Abidal. Francezul a sutat puternic la coltul lung, inscriind primul sau gol pentru Barcelona si al doilea din cariera.

"Cand ma aflu intr-o asemenea situatie nu stau pe ganduri si sutez la poarta. Sper sa am cat mai multe astfel de sanse in acest sezon", a declarat Abidal, care in minutul 54 a fost lovit de o moneda aruncata din tribune.

Athletic a reusit sa marcheze in minutul 85 prin Llorente, insa Barcelona e cea care a obtinut calificarea gratie golului marcat in deplasare. In sferturi, catalanii vor intalni pe Getafe sau Real Betis.

Optimi Cupa Regelui Spaniei:

Miercuri:

Athletic Bilbao - Barcelona 1-1 (1-1 general). Au marcat: Llorente '85/ Abidal '75

Deportivo Coruna - Cordoba (II) 3-1 (4-2 general). Au marcat: Adrian '90-penalty, '102, '120-penalty/ Artega '87

Malaga - Sevilla 0-3 (3-8 general). Au marcat: Romaric '51, Perotti '65, Fabiano '89

Joi:

Getafe - Real Betis (II)

Real Mallorca - Almeria

Villarreal - Valencia

Espanyol - Atletico Madrid

Levante - Real Madrid