"Dupa caderea comunismului, fotbalul din Bulgaria a devenit un adevarat simbol al crimei organizate. Coruptia este la ea acasa", se precizeaza intr-un document publicat pe Wikileaks in legatura cu neregulile existente in fotbalul din tara vecina.

"Cartonas rosu" pentru fotbalul din BulgariaFoto: AGERPRES

Informatiile au fost trimise catre Wikileaks de unul dintre angajatii ambasadei SUA de la Sofia. Materialul prezinta in detaliu date despre patronii de fotbal din Bulgaria si despre legaturile acestora cu mafia.

"Dupa caderea comunismului, fotbalul din Bulgaria a devenit un adevarat simbol al crimei organizate. Coruptia este la ea acasa. Fotbalul bulgar a primit un cartonas rosu pentru coruptie. Patronii echipelor au legaturi directe sau indirecte cu mafia organizata, iar acestia folosesc sportul rege pentru spalarea de bani" - Wikileaks.

Printre cei certati cu legea se afla Teodor Batkov (patronul celor de la Levski), Nickolay Gigov (detine echipa Lokomotiv Sofia), Grisha Ganchev (finantatorul celor de la Litex) si Vassil Krumov Bozhkov (alias "Skull" - fost proprietar al echipei CSKA Sofia). Acestia sunt acuzati, printre altele, de crima, extorcare de fonduri, spalare de bani si trafic de armament.

De asemenea, de-a lungul timpului, au existat nenumarate acuze de meciuri aranjate in campionatul Bulgariei. Aceste presupuse blaturi nu au putut fi insa probate cu dovezi.