Presedintele Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, vrea sa repare imaginea forului pe care il conduce, imagine sifonata in 2010 din cauza numeroaselor acuzatii de coruptie ai membrilor organizatiei. Cu putin timp inainte de a-si incepe campania pentru obtinerea unui al patrulea mandat in fruntea FIFA, Blatter a asigurat ca "va curata" FIFA, infiintand o comisie anti-coruptie.

Sepp Blatter, presedintele FIFAFoto: Reuters

"Ma voi ocupa personal de infiintarea acestei comisii, pentru a fi sigur ca nu va mai exista coruptie in cadrul FIFA. Aceasta comisie va intari credibilitatea noastra si ne va oferi o noua imagine in ceea ce priveste transparenta", a declarat Blatter intrun interviu pentru publicatia elvetiana Sonntag Zeitung, citat de Reuters.

Blatter a adaugat ca aceasta comisie va fi alcatuita din sapte sau noua membri "nu numai din sport, ci si din politica, finante, afaceri si cultura". Presedintele FIFA a tinut sa precizeze insa ca el nu va face parte din aceasta comisie, din dorinta de a garanta independenta acesteia.

Imaginea FIFA a avut mult de suferit in anul 2010, anumiti membri ai forului fiind acuzati de coruptie. Doi membri ai Comitetului Executiv au fost suspendati ca urmare a unor dezvaluiri facute in presa britanica, in care se arata ca cei doi oficiali s-au oferit sa-si vanda voturile pentru stabilirea gazdelor Cupelor Mondiale din 2018 si 2022.