Campioana Chelsea a pus capat sirului de sase partide fara victorie, castigand miercuri seara cu 1-0 in fata celor de la Bolton, in cea de-a XX-a etapa din Premier League. Arsenal nu a putut profita de pasul gresit al lui Manchester United si a obtinut doar un egal cu Wigan, in timp ce Liverpool a fost invinsa pe propriul teren de Wolverhampton, cu 1-0.

Malouda aduce victoria lui ChelseaFoto: Reuters

Fara victorie din 10 noiembrie, Chelsea a reusit in sfarsit sa ia toate cele trei puncte, desi meciul contra lui Bolton nu a fost unul prea stralucit, pana la gol singurul sut pe poarta fiind o bara a lui Drogba. Malouda a inscris singurul gol al partidei in minutul 61, dupa o centare a lui Drogba, londonezii reusind, cu aceasta victorie, sa urce pe locul al patrulea in clasament.

Carlo Ancelotti, antrenor Chelsea: "Prima repriza a fost foarte dificila, nu am jucat prea bine si aveam destula presiune pe umeri. In repriza secunda am jucat mult mai bine, mai increzatori si dupa doua meciuri in doua zile trebuie sa recunoastem ca jucatorii s-au descurcat bine".

Wigan, echipa care in sezonul trecut a revenit de la 0-2 si a invins pe Arsenal cu 3-2, a reusit sa obtina o remiza pe propriul teren in fata elevilor lui Arsene Wenger. Arsenal a facut opt schimbari fata de echipa ce a invins pe Chelsea luni si dupa 18 minute "tunarii" erau deja condusi cu 1-0, dupa un penalty acordat celor de la Wigan. In cinci minute insa, Arshavin (min. 40) si Bendtner (min. 44) i-au pus pe oaspeti in avantaj.

Totul parea incheiat pentru Wigan in minutul 78, atunci cand N'Zogbia a fost eliminat. Cu un om in plus pe teren, Arsenal nu a putut insa sa-si apere avantajul si s-a vazut egalata in minutul 81, dupa ce Sebastien Squillaci a trimis cu capul in propria poarta.

Arsene Wenger, antrenor Arsenal: "Avand un astfel de program nu putem juca mereu cu aceeasi echipa, dar nu cred ca asta a fost problema in acest meci. Daca ne uitam in ansamblu la meci, egalul este un rezultat bun. A fost dezamagitor deoarece conduceam cu 2-1, jucam impotriva a zece oameni si am pierdut doua puncte. Dar per ansamblu a fost un meci dificil, foarte fizic, Wigan ne-a surprins. Am obtinut un punct si vom vedea la finalul sezonului cat de important este".

Steven Gerrard a revenit din nou la Liverpool, dupa o pauza de sase saptamani cauzata de o accidentare, insa nu a putut face prea multe pentru echipa sa, care a pierdut cu 1-0 in fata lui Wolverhampton, ultima clasata in Premier League inainte de acest meci. Liverpool, care nu a jucat precedentele doua meciuri din Premier League din cauza vremii nefavorabile, a fost dominata de adversara sa, de aceea jucatorii lui Hodgson au fost huiduiti la finalul meciului de suporteri. Ward a marcat golul partidei in minutul 56, aducand celor de la Wolaverhampton prima victorie din deplasare din acest sezon.

Roy Hodgson, antrenor Liverpool: "Am crezut ca dupa ce nu am jucat o vreme vom intra pe teren si vom face un meci minunat, dar s-a intamplat exact invers. Probabil a fost cea mai slaba prestatie a noastra si de parca nu era de ajuns le-am facut cadou si golul asa ca in loc sa avem un dezamagitor 0-0 avem un 0-1 si mai dezamagitor. Trebuie sa-i felicitam pe adversarii nostri, care s-au descurcat bine. Au avut un bun plan de joc si l-au urmarit cu atentie. Nu cred ca noi am avut tempo si intensitate in jocul nostru pentru a fi capabili sa spunem ca am meritat altceva decat ceea ce am primit".

Premier League, etapa a XX-a (miercuri, 29 decembrie):

Chelsea - Bolton 1-0 (Malouda '61)

Wigan Athletic - Arsenal 2-2 (Watson '18-penalty, Squillaci '81-autogol/ Arshavin '40, Bendtner '44)

Liverpool - Wolverhampton 0-1 (Ward '56)

Click aici pentru celelalte rezultate ale etapei!

Clasament:

1. Manchester United 38 puncte (18 meciuri)

2. Manchester City 38p (20m)

3. Arsenal 36p (19m)

4. Chelsea 34p (19m)

5. Tottenham Hotspur 33 (19m)

6. Bolton Wanderers 29p (20m)

7. Sunderland 27p (20m)

8. Blackpool 25p (17m)

9. Blackburn Rovers 25p (20m)

10. Stoke City 24p (19m)

11. Everton 22p (19m)

12. Liverpool 22p (18m)

13. Newcastle United 22p (19m)

14. West Bromwich Albion 22p (19m)

15. Aston Villa 20p (19m)

16. Wigan Athletic 20p (19m)

17. Birmingham City 19p (18m)

18. Fulham 19p (19m)

19. Wolverhampton Wanderers 18p (19m)

20. West Ham United 17p (20m)

Urmatoarea etapa:

Sambata, 1 ianuarie 2011:

West Bromwich Albion - Manchester United

Liverpool - Bolton Wanderers

Manchester City - Blackpool

Stoke City - Everton

Sunderland - Blackburn Rovers

Tottenham Hotspur - Fulham

West Ham United - Wolverhampton Wanderers

Birmingham City - Arsenal

Duminica, 2 ianuarie 2011:

Chelsea - Aston Villa

Wigan Athletic - Newcastle United​