Pugilistul Silviu Olteanu a ratat sansa de a deveni al cincilea roman campion mondial la box, fiind invins la puncte de catre japonezul Daiki Kameda, detinatorul titlului mondial WBA la categoria musca, intr-o gala desfasurata duminica la Saitama (Japonia). Potrivit presei de specialitate insa, decizia arbitrilor este una controversata, romanul, campion EBU-EU, dominand partida si fiind mult mai agresiv.

Silviu Olteanu rateaza titlul WBAFoto: Agerpres

Daiki Kameda a castigat titlul la categoria musca in luna februarie a acestui an si si-a pus duminica pentru a doua oara in joc centura, in fata romanului Silviu Olteanu. Pugilistul roman a dominat partida si a fost mai agresiv decat japonezul Kameda, insa decizia arbitrilor a fost impotriva lui Olteanu. Doi arbitri l-au vazut castigator pe Kameda: Jose Roberto Torres (Puerto Rico) 115-113 si Levi Martinez (SUA) 116-112; in timp ce al treilea arbitru l-a dat invingator pe Olteanu: Roberto Ramirez (Puerto Rico) 118-110.

Potrivit site-ului Fightnews, Olteanu ar fi meritat victoria in fata campionului en-titre, Daiki Kameda (21 ani), care are in palmares 19 victorii si 2 infrangeri. In varsta de 32 de ani, Olteanu, care locuieste la Madrid, are acum 11 victorii (5 prin KO) si patru infrangeri. Puglistul roman a ratat sansa de a deveni al cincilea roman campion mondial la box, dupa Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute si Adrian Diaconu.