​Tehnicianul brazilian Leonardo (41 ani) s-a intros la Milano, insa nu la fosta sa echipa, ci la rivala Inter Milano. Fost jucator si antrenor la AC Milan, Leonardo a fost anuntat oficial, vineri, ca inlocuitorul lui Rafa Benitez, demis in urma cu doua zile de la Campioana Europei si a Italiei.

Leonardo se intoarce pe San Siro Foto: Reuters

Rafa Benitez a castigat Mondialul Cluburilor cu Inter saptamana trecuta, dar in Serie A lucrurile nu stau deloc bine, Inter aflandu-se pe locul al saptelea, la 13 puncte in spatele liderului AC Milan. In urma rezultatelor slabe, dar si a unor declaratii mai dure ale tehnicianului la adresa conducerii, Inter a decis sa se desparta de antrenorul sau dupa sase luni de mandat.

Printre posibilii inlocuitori ai antrenorului spaniol se aflau Leonardo, Fabio Capello, Luciano Spalletti, Walter Zenga si Diego Simeone. Inter a ales sa mearga pe mana brazilianului Leonardo pentru urmatorul sezon si jumatate, anuntand vineri numirea sa. "Credem ca Leonardo are clasa si experienta unui campion si mentalitatea sa va ajuta echipa sa obtina rezultatele dorite", se arata in comunicatul lui Inter.

Experienta de antrenorat a lui Leonardo se limiteaza la un an pe banca tehnica a lui Milan (in perioada 2009-2010), brazilianul parasind clubul la care a si activat ca jucator (1997-2001 si 2002-2003) dupa neintelegeri cu patronul Silvio Berlusconi.

Castigator al Cupei Mondiale cu Brazilia in 1994, Leonardo isi va incepe mandatul incepand cu 29 decembrie, data la care se reuneste lotul lui Inter. Contractul semnat intre cele doua parti este valabil pana la 30 iunie 2012, Leonardo urmand a primi 2,5 milioane de euro anual. Printre obiectivele sale la Inter se afla si pastrarea trofeului Ligii Campionilor castigat in acest an cu Mourinho. Prima incercare va fi data in fata finalistei din sezonul trecut de Liga Campionilor, Bayern Munchen.

Presa italiana sustine ca Leonardo vrea intariri, pe lista sa de achizitii fiind Kaka, Luis Fabiano Andrea Ranocchia, Alexis Sanchez sau Riccardo Montolivo.

Cum va arata echipa lui Leonardo, potrivit Gazzetta dello Sport (4-2-1-3): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Ranocchia, Zanetti (sau Chivu); Thiago Motta (sau Stankovic), Cambiasso; Sneijder, Pandev (sau Sanchez), Milito, Eto’o.