Guvernul din Israel pune presiune pe FC Barcelona pentru a intrerupe noul contract de sponsorizare pe care clubul catalan l-a semnat saptamana trecuta cu organizatia non-profit Qatar Foundation. Potrivit guvernului israelian, aceasta fundatie finanteaza gruparea Hamas, o organizatie islamista considerata terorista de catre SUA si Uniunea Europeana.

Qatar Foundation, contract de sponsorizare cu Barcelona Foto: Reuters

Guvernul israelian a cerut clubului FC Barcelona sa intrerupa contractul de sponsorizare semnat saptamana trecuta, sustinand ca aceasta fundatie din Qatar este principala susrsa ce finanteaza gruparea Hamas. Publicatia israeliana Ma'ariv sustine ca guvernul lui Benyamin Netanhayu a demarat si o initiativa pentru ca institutiile europene sa considere "Uniunea Binelui", parte a Qatar Foundation, ca fiind una terorista.

"Uniunea Binelui", care sustine ca ofera ajutor organizatiilor din Palestina, este deja considerata terorista de catre Israel si SUA, dar nu si de UE. Daca actiunea guvernului de a cataloga aceasta asociatie drept terorista reuseste, atunci contractul de sponsorizare al Barcelonei ar fi clasat drept ilegal.

Barcelona a semnat saptamana trecuta un contract cu Qatar Foundation, compania urmand a plati 165 de milioane de euro pentru ca fotbalistii sa poarte, in urmatorii cinci ani, pe tricouri logo-ul fundatiei.