​Meciul de pe teren propriu al celor de la Liverpool contra Fulham, din cea de-a XVIII-a etapa, a fost anulat de catre oficialii din Premier League, din cauza vremii nefavorabile din nord-vestul Angliei. Acesta nu este singurul meci anulat din aceasta etapa, printre partidele ce nu vor putea fi desfasurate in acest weekend numarandu-se si Chelsea-Manchester United.

Meciuri anulate in Anglia, din cauza zapeziiFoto: Reuters

Atat Liverpool, cat si Wigan, sustin ca terenurile de joc sunt practicabile, anularea meciurilor fiind o masura de siguranta. "Oficialii clubului s-au intalnit cu reprezentantii politiei in aceasta dimineata pentru a evalua conditiile meteorologice. Siguranta fanilor care participa la acest joc este esentiala si, desi se poate juca pe terenul de pe Anfield, conditiile din jurul stadionului au dus la decizia de anulare a meciului din motive de siguranta, urmarind sfaturile politiei", se arata in comunicatul celor de la Liverpool.

Oficialii lui Wigan au motivat suspendarea meciului cu Aston Villa mentionand ca zapada in oras este de 25 de centimetri, "transportul public este oprit, sunt inchise anumite autostrazi si conditiile generale sunt inselatoare".

Update: Alte doua partide de sambata au fost anulate in Premier League: Arsenal - Stoke City si Birmingham - Newcastle. Celelalte meciuri de sambata (Sunderland - Bolton si Blackburn - West Ham) ar trebui sa se desfasoare conform programului. Federatia a anulat insa si amanarea partidei Chelsea-Manchester United, ce era programata pentru duminica. Data la care vor fi desfasurate cele patru meciuri anulate va fi stabilita ulterior de catre oficialii primei ligi engleze.