Confruntarea dintre Inter si Bayern (finala Ligii Campionilor din sezonul trecut) se va disputa inca din "optimile" competitiei, asa cum au stabilit sortii, vineri, la Nyon. Milan se va duela cu Tottenham, Lyon cu Real, Arsenal cu Barcelona (finala Champions League din 2006), in timp ce Marseille va avea o misiune dificila cu Manchester.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Champions League, programul optimilor:

AS Roma - Sahtior

AC Milan - Tottenham

Valencia - Schalke

Inter - Bayern

Lyon - Real

Arsenal - Barcelona

Marseille - Manchester

Copenhaga - Chelsea

"Ultima data ne-a prins bine dubla cu Real, dar nu mai este aceeasi echipa de anul trecut. In plus, spaniolii vor sa se razbune. Ne vom pregati, speram sa ne impunem si de data aceasta. Va conta foarte mult ca Realul va juca returul pe propriul teren. Este o echipa mai puternica decat anul trecut. Am eliminat Realul de doua ori la rand, avem un standard acum. Vom vedea ce va fi" - Jean Michel Aulas, presedinte Lyon (Eurosport).

"Parca ieri a fost finala, va fi interesant. Nu stiu daca va fi sau nu un avantaj ca nu mai este Mourinho. Atat noi, cat si Inter, avem probleme, fiind doua echipe in reconstructie. Ne dorim calificarea, stim ca va fi greu. Ar fi un mare esec pentru noi daca nu ne vom califica" - Karl Hopfner, reprezentant Bayern Munchen (director economic) (Eurosport).

"S-au schimbat echipele fata de 2006, au trecut anii. Sunt doua formatii care joaca un fotbal frumos. Este in avantajul fotbalului un asemenea meci. Nu cred ca va mai fi precum in sezonul trecut (nr. 2-2 la Londra, 4-0 la Barcelona). Arsenal va fi si mai motivata pentru ca finala va fi pe Wembley. Noi (nr. Barcelona) am fost prima echipa care a castigat Liga Campionilor pe Wembley (nr. in 1992, dupa 1-0 cu Sampdoria) " - reprezentant FC Barcelona (Eurosport).

"E o tragere la sorti dura pentru noi. Am jucat un fotbal frumos contra lor. Messi este pericolul numarul unu pentru toata lumea, vom lua masuri" - David Milles, secretar general Arsenal (Eurosport).

"Vom intalni o echipa grea, foarte tehnica si bine organizata. Este o amenintare serioasa pentru noi, asta e clar. Sigur ca avem un avantaj la nivel de experienta. Suntem intr-o forma buna, avem ocazia sa mergem mai departe in toate competitiile. E important ca am castigat de sapte ori pana acum, am capatat o obisnuinta. Avem un mare respect pentru Tottenham. Abia asteptam acest duel" - Umberto Gandini, reprezentant AC Milan.

"Am fi preferat o alta echipa, ne vom intoarce pe San Siro. Acum stim despre ce este vorba, suntem optimisti. Avem jucatori buni de atac, marcam multe goluri. Speram sa marcam mult si contra Milanului, dupa ce am facut-o in poarta Interului" - Darren Eales, reprezentant Tottenham (Eurosport).

"Ne amintim ce a fost anul trecut, nu ne-a placut. Vom vedea ce va fi anul acesta. Speram sa nu se instaureze o traditiei, de fiecare data pierdem in fata lor. Avem incredere in echipa, in antrenor, vrem ca totul sa fie bine" - Emilio Butragueno, reprezentant Real Madrid (Eurosport).

Echipele au fost impartite astfel:

Urna castigatoarelor (Urna 1):

Tottenham (Grupa A), Schalke (Grupa B), Mancester United (Grupa C), FC Barcelona (Grupa D), Bayern Munchen (Grupa E), Chelsea (Grupa F), Real Madrid (Grupa G) si Sahtior (Grupa H).

Urna locurilor doi (Urna 2):

Inter Milano (Grupa A), Lyon (Grupa B), Valencia (Grupa C), Copenhaga (Grupa D), AS Roma (Grupa E), Marseille (Grupa F), AC Milan (Grupa G) si Arsenal (Grupa H).

Partidele se vor juca in zilele de 15/16 februarie (turul) si 22/23 februarie (returul). Echipele din urna 1 vor juca meciul decisiv (returul) pe propriul teren.