Steaua Bucuresti poate elimina, miercuri, ultima echipa italiana ramasa in Europa League. Dupa ce Juventus, Sampdoria si Palermo au ratat calificarea in saisprezecimile competitiei, Napoli ramane singura speranta a Italiei, insa va avea o misiune grea in fata propriilor suporteri, fiind condamnati sa castige in fata ros-albastrilor.

Lavezzi, incert pentru meciul cu SteauaFoto: Reuters

"Miercuri va trebui sa jucam cu inima si cu capul pe umeri. Nu trebuie sa ne complicam viata si sa facem greseli din dorinta de a face prea mult. Trebuie sa facem o partida perfecta in faza defensiva pentru a nu le da adversarilor sansa de a-si face jocul. Avem nevoie de multa atentie psihologica, tactica si emotionala", a declarat Walter Mazzarri in cadrul unei conferinte de presa, mentionand si faptul ca argentinianul Ezequiel Lavezzi este inca incert pentru meciul de miercuri seara.

"Steaua este o echipa foarte buna, am aflat asta la Bucuresti. In Romania am reusit sa revenim dupa ce am fost condusi cu 3-0. Acest lucru ne va motiva. Vom vedea daca e nevoie sa schimbam ceva din punct de vedere tactic, suntem pregatiti pentru orice situatie", a adaugat tehnicianul care nu va sta pe banca celor de la Napoli deoarece a fost suspendat ca urmare a protestelor de la meciul cu Utrecht.

Interesul suporterilor italieni pentru partida cu Steaua, din ultima partida a Grupei K din Europa League, este ridicat. Oficialii clubului au anuntat vanzarea a 35.000 de bilete, insa se asteapta ca la meci sa fie sustinuti de 50.000 de suporteri.

UEFA a catalogat partida de miercui seara ca fiind una cu grad inalt de risc, italienii fiind convinsi ca acest lucru este o consecinta a declaratiilor belicoase ale presei din Romania: "UEFA va aminti directivele ambelor parti, intr-o intalnire ce se va tine cu 24 de ore inainte de meci, cotat ca fiind cu risc ridicat. De aceea, a fost trimis un delegat de siguranta, scotianul Kenneth Scott, pentru a verifica masurile adoptate. Vom urmari cu atentie situatia si comportamentul suporterilor ambelor echipe. Stadionul San Polo este in ordine, indeplineste conditiile cerute pentru a gazdui aceasta intalnire", a anuntat un purtator de cuvant al forului european.

Suporterii lui Napoli au fost deranjati de anumite articole din presa romaneasca, insa italienii spera ca reactia celor ce vor veni sa sustina echipa pe stadionul San Paolo sa fie una pasnica: "Fanii napoletani vor avea posibilitatea sa raspunda cu un comportament civilizat. Ar fi cea mai buna razbunare in fata multelor jigniri gratuite venite din presa din Romania", informeaza presa italiana.

Napoli - Steaua, ultimul meci al Grupei K din Europa League, va avea loc miercuri, de la ora 22:05 si va putea fi urmarit in direct pe Protv si in format Livetext pe Hotnews.ro.