Dupa o cariera deosebita, Andriy Shevchenko a anuntat ca se va retrage din activitate dupa EURO 2012, competitie care se va desfasura in Polonia si Ucraina (tara natala a fotbalistului). Castigator la Balonului de Aur in anul 2004, "Sheva" isi mai doreste un ultim lucru de la fotbal: un parcurs cat mai bun alaturi de Ucraina la turneul final european de peste doi ani, informeaza goal.com.

Andriy ShevchenkoFoto: Reuters

"In momentul de fata, mai am o singura dorinta importanta: vreau sa ma retrag dupa EURO 2012, competitie unde Ucraina sa ajunga cat mai departe", a declarat Andriy Shevchenko.

Jucatorul a facut pasul catre marea performanta de la Dinamo Kiev, echipa unde a iesit in evidenta. Dupa un sezon superb in Champions League (Kiev-ul a ajuns pana in semifinale in stagiunea 1998-1999), Andriy a fost achizitionat de AC Milan.

La echipa de pe San Siro, Shevchenko a bifat 127 de goluri in 208 partide, fiind unul dintre idolii tribunelor. A cucerit Balonul de Aur in 2004, fiind la momentul respectiv unul dintre cei mai buni atacanti ai lumii.

Dupa sapte ani petrecuti la Milan, Andriy Shevchenko s-a transferat la Chelsea in 2006. A imbracat doar de 47 de ori tricoul londonezilor, echipa pentru care a marcat doar 9 goluri. Aflat in cadere libera din punct de vedere al carierei, atacantul a fost imprumutat la Milan in sezonul 2008-2009, dar nu s-a mai putut impune.

Din 2009, fotbalistul a ajuns la Kiev, echipa care l-a propulsat in fotbalul mare si de unde se va retrage din fotbalul profesionist.