Inter Milano este favorita Mondialului Cluburilor 2010, competitie ce debuteaza miercuri, la Abu Dhabi, cu meciul din play-off-ul pentru sferturile de finala. Reprezentanta tarii gazda, Al-Wahda Sports Club, poarta sperantele arabilor, intalnind in primul meci, pe stadionul Mohammed bin Zayed, echipa Hekari United FC (Papua Noua Guinee).

Inter, favorita Mondialului CluburilorFoto: Reuters

Al-Wahda Sports Club (Emiratele Arabe Unite) intalneste in primul meci, miercuri, de la ora 18:00 (ora Romaniei) pe Hekari United FC (Papua Noua Guinee). Sperantele arabilor stau in Al Wahda, dupa ce in editia precedenta au fost dezamagiti de prestatia celor de la Al Ahly, eliminati in meciul de debut de Auckland City (Noua Zeelanda).

Castigatoarea din acest meci va juca pe 11 decembrie cu Seongnam Ilhwa Chunma F.C. (Coreea de Sud) in sferturile de finala ale competitiei. In 15 decembrie, castigatoarea din acest sfert de finala va intalni pe detinatoarea trofeului Ligii Campionilor UEFA, Inter Milano, in semifinale.

Celelalte echipe participante la Mondialul Cluburilor, aflate de partea cealalta a tabloului principal sunt Mazembe Lubumbashi (RD Congo), CF Pachuca (Mexic) si Internacional Porto Alegre (Brazilia).

Inter Milano, aflata la prima prezenta la Mondialul Cluburilor, va intra in competitie in faza semifinalelor. Principala contra-candidata a elevilor lui Rafael Benitez la trofeul Mondialului Cluburilor este formatia braziliana Internacional, castigatoare a competitiei in editia din 2006, atunci cand a invins pe Barcelona cu 1-0 in finala de la Tokyo.

In ultimii trei ani, trofeul Mondialului Cluburilor a ajuns la reprezentantele Europei: AC Milan in 2007, Manchester United in 2008 si Barcelona in 2009.