Presedintele Federatiei Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a vorbit despre fiasco-ul echipei nationale a Frantei de la Mondialul din Africa de Sud si nu s-a sfiit sa "arunce" cuvinte dure la adresa jucatorilor nationalei, pe care i-a facut "idioti". Platini nu s-a oprit aici, dezvaluind si faptul ca imnul Frantei nu este pe placul lui.

Michel Platini, presedinte UEFAFoto: Reuters

"Mourinho nu s-ar fi descurcat mai bine decat Domenech la Mondial. Noi nu avem o echipa buna, nu suntem o generatie mare. Singurul lucru pe care as putea sa il reprozsez lui Raymond este ca si-a protejat jucatorii, care, in cele din urma, l-au dezamagit", a declarat Platini despre prestatia dezamagitoare a Frantei la CM 2010, intr-un interviu acordat publicatiei franceze "So Foot".

Presedintele UEFA "si-a dezlegat limba" in momentul in care a venit vorba de greva jucatorilor de la Knysna, din timpul Mondialului: "A fost o prostie, niste idioti. Imaginea nationalei Frantei nu se negociaza. Eu as fi fost mult mai dur cu jucatorii care au facut greva. I-as fi suspendat pe viata".

Federatia i-a gasit vinovati pe Anelka, Evra, Ribery si Toulalan, insa Platini a refuzat sa spuna ca ei sunt jucatorii pe care i-ar fi suspendat: "Nu stiu cine a fost de vina. Nu am urmarit ancheta".

Platini este insa in asentimenul unuia dintre grevisti la capitolul imnului Frantei. Dupa ce Anelka a declarat de curand ca nu i-a placut niciodata imnul Frantei si nu l-a intonat niciodata ("Daca mi-ar fi cerut vreodata sa-l cant as fi refuzat si as fi parasit echipa"), Platini sustine ca nici el nu este fan al "La Marseillaise".

"Se pare ca astazi, daca nu canti , nu iubesti Franta. Eu nu am cantat niciodata imnul, dar iubesc Franta. Este un imn razboinic ce nu are nicio legatura cu jocul, bucuria fotbalului. Cei 11 jucatori de pe teren nu ne-au omorat copii sau prietenii, ei vor doar sa ia mingea", a mentionat Platini.