Dupa 18 etape, s-a tras cortina peste campionatul intern de fotbal (cel putin pana in 2011), Otelul Galati fiind liderul surpriza dupa jucarea turului (plus o etapa din retur). Capitala nu are o reprezentanta pe podium, iar marile rivale Steaua si Dinamo vor incheia anul la egalitate de puncte (29). Golgeterul primelor 18 etape este Bogdan Stancu, in timp ce Sportul este echipa cu cele mai putine puncte acumulate (10).

Liga 1 Foto: AGERPRES

Otelul Galati este performera turului de campionat, echipa pregatita de Dorinel Munteanu fiind liderul solitar al ierarhiei. Galatenii au reusit 12 victorii, 3 egaluri si au pierdut trei dispute. Au marcat 23 de goluri si au primit 14, iar in clasamentul adevarului se afla la +9.

Moldovenii au reusit sa invinga pe Steaua, Dinamo (chiar in Stefan cel Mare) si sa remizeze cu CFR Cluj (campioana en-titre) si cu Rapid.

Capitala va incheia anul fara o reprezentanta pe podium, Rapid, Dinamo si Steaua aflandu-se la 9, respectiv 10 puncte de lider (dinamovistii si stelistii sunt la egalitate).

Cea mai buna echipa pe teren propriu a fost Otelul (26 de puncte), galatenii fiind urmati de Rapid (21) si FC Vaslui (21). La polul opus se gaseste U Craiova, cu doar 9 puncte.

In mod surprinzator, cele mai multe puncte din deplasare le-a strans Gaz Metan Medias (15 puncte), mediesenii fiind urmati de Dinamo (14) si FC Timisoara (14). Sportul este ultima clasata in aceasta ierarhie, studentii nereusind sa castige vreun punct din deplasari.

Pandurii Targu Jiu ocupa primul loc in clasamentul fair-play, gorjenii incasand 41 de cartonase galbene si niciunul rosu. Cele mai "rele" echipe din Liga 1 sunt FCM Targu Mures (61 de galbene si 6 rosii) si U Cluj (62 de galbene si 6 rosii).

Dinamo este echipa care a beneficiat de cele mai multe lovituri de la 11 metri (un numar de 11), cainii transformand noua. Urmeaza in clasament Victoria Branesti (8 primite si tot atatea transformate) si Pandurii Targu Jiu (6 primite, 5 transformate). La polul opus se afla Steaua (doua primite, doua transformate) si FC Timisoara (unul primit, unul transformat).

Bogdan Stancu este cel mai bun marcator din Liga 1, varful stelist punctand de 13 ori. Urmeaza trei fotbalisti cu cate noua goluri (Ovidiu Herea, Ianis Zicu si Eric Oliveira Pereira) si Moraes cu opt.

Cei mai multi spectatori au fost prezenti la partida Steaua - Universitatea Craiova (25.000), din a doua etapa a campionatului. In top se mai afla si disputele Craiova - Vaslui (24.000) si Craiova - Otelul (23.500).

Universitatea Craiova este echipa care a avut cei mai multi suporteri, juvetii bifand o medie de 18.313 (73% din capacitatea arenei). Urmeaza Steaua (o medie de 8.945 - 32% din capacitate) si FC Timisoara (medie de 8.625 - 27% din capacitate). Pe ultimul loc se afla Sportul Studentesc (o medie de 1.475 - 15% din capacitate), conform liga1.ro.

Click aici pentru clasamentul Ligii 1.