Nimic nu a putut sta sambata in calea campioanei FC Barcelona. In ciuda babiloniei starnite in jurul amanarii partidei sau a fanilor lui Osasuna care au blocat autocarul catalanilor pentru ca acestia sa nu mai ajunga la meci, Barcelona a castigat pe teren meciul etapei a XIV-a, scor 3-0, si ramane lider in Primera Division. Pe langa cele trei puncte, catalanii au inregistrat si un nou record in Primera Division.

Messi i-a razbunat pe catalaniFoto: Reuters

Greva controlorilor de trafic aerian a stat la baza tuturor greutatilor pe care le-a intampinat Barcelona pentru a juca meciul contra Osasunei. Desi Federatia Spaniola i-a anuntat pe catalani ca meciul etapei a XIV-a va fi reprogramat pentru duminica, oficialii iberici "s-au sucit" si au anuntat intr-un tarziu ca meciul se desfasoara conform programului initial.

Pe ultima suta de metri, Barcelona a plecat cu trenul spre Zaragoza, drumul pana in Pamplona parcurgandu-l cu autocarul. Dupa o cursa contra-cronometru, catalanii au ajuns in Pamplona, cu putin peste ora 21:00 (ora la care meciul trebuia sa inceapa), insa au fost blocati de suporterii echipei Osasuna, in incercarea acestora de a-i impiedica pe elevii lui Barcelona sa nu ajunga in timp util la meci si partida sa fie castigata de echipa lor la masa verde.

Meciul a inceput in cele din urma la 21:45, iar Barcelona a aratat ca nu a fost afectata de necazurile de sambata, castigand clar meciul cu Osasuna, scor 3-0. Pedro a deschis scorul in minutul 26, fructificand o pasa a lui Lionel Messi. Argentinianul a punctat si el de doua ori (min. 65, min. 84-penalty), ajungand la cota de 15 goluri in 14 etape.

Echipa lui Guardiola a inregistrat a saptea victorie consecutiva din deplasare, din tot atatea posibile, si a depasit recordul de sase partide consecutive castigate pe advers inregistrat de Real Madrid in sezonul 1991/1992.