Desi FC Barcelona a anuntat ca meciul cu Osasuna, de sambata seara, a fost amanat pentru duminica din cauza grevei controlorilor de trafic aerian, Federatia Spaniola de Fotbal insista ca meciul se va desfasura conform programului initial, informeaza Reuters. Clubul catalan a informat in cele din urma ca va face deplasarea cu trenul pana la Zaragoza si de acolo va calatori cu autocarul pana la stadion.

Greva a controlorilor de trafic aerian in SpaniaFoto: Reuters

Greva controlorilor de trafic aerian i-a impiedicat pe campionii Spaniei sa faca deplasarea catre Pamplona, astfel ca Barcelona a anuntat ca oficialii spanioli au decis amanarea meciului cu o zi. "S-a ajuns la o intelegere ca meciul dintre Osasuna si Barcelona sa se joace duminica", a fost anuntul clubului catalan.

Update: Federatia Spaniola neaga insa amanarea meciului. "Partida nu a fost amanata. Federatia se asteapta ca meciurile din weekend sa se desfasoare conform programului initial, inclusiv cel al Barcelonei. Inca mai este timp. Daca Barca nu se va prezenta, Comisia de disciplina va hotari ce sanctiune va lua", a informat un purtator de cuvant al Federatiei spaniole pentru Reuters.

"Barcelona a plecat in cele din urma la ora 15:30 de la Camp Nou in directia statiei Sants, de unde a luat trenul de la ora 16:00 catre Zaragoza. De acolo, echipa va calatori cu autocarul pana la Pamplona. Trebuie amintit faptul ca Barcelona avea planuita deplasarea cu avionul, dar s-a vazut incurcata de situatia din aeroporturile spaniole, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian. Din aceasta cauza Barcelona nu a facut deplasarea de dimineata, asa cum era planuit", informeaza FC Barcelona.

Oficialii clubului Osasuna au fost indignati de ideea amanarii partidei, sustinand ca "e o rusine" ceea ce se intampla, mai ales ca nimeni nu le-a cerut parerea pentru reprogramarea meciului. Presedintele clubului Osasuna a amenintat ca jucatorii sai nu se vor prezenta la meci, actiune sustinuta si de fotbalisti. Walter Pandiani a confirmat aceasta intentie pe contul sau de Twitter: "Toti jucatorii suntem indignati. Il sprijinim pe presedintele nostru, nu ne vom prezenta la meci duminica".

Oficialii clubului Valencia s-au aratat surprinsi de decizia de amanare a meciului, mai ales ca si ei au fost afectati de greva controlorilor de trafic, fiind nevoiti sa faca deplasarea la Madrid inca de vineri, cu autocarul. Celalat meci de sambata va avea loc asa cum a fost stabilit initial, Atletico Madrid facand si ea deplasarea cu autocarul pentru meciul cu Levante.