Inter Milano nu a depasit inca perioada de criza si a inregistrat, vineri, cea de-a patra infrangere din acest sezon din Serie A. Campioana en-titre a pierdut meciul de pe Stadio Olimpico, Lazio castigand pentru prima data in ultimii sapte ani in fata Interului, scor 3-1. Inter ocupa acum locul al saselea in clasament si se va distanta la zece puncte fata de lider, daca AC Milan castiga sambata in fata celor de la Brescia.

Zarate inscrie impotriva InteruluiFoto: Reuters

In continuare fara ajutorul unor jucatori importanti, printre care Diego Milito si Samuel Eto'o, Interul a suferit in prima repriza cu Lazio, romanii avand la pauza un avantaj de un gol, dupa reusita lui Biava (min. 26). Zarate a inscris pentru 2-0 in minutul 52, iar Pandev a reaprins sperantele Interului prin golul din minutul 74. Lazio avea insa sa inchida tabela de marcaj pe finalul partidei, Hernanes inscriind din lovitura libera.

Acesta a fost ultimul meci din acest an al echipei lui Benitez, Interul reprogramandu-si ultimele doua meciuri pentru inceputul anului urmator deoarece va participa, in perioada 8-18 decembrie, la Mondialul Cluburilor.

Rafa Benitez, antrenor Inter: "Sunt multumit de reactia jucatorilor mei in repriza a doua, Am jucat mai bine decat in primele 45 de minute. Singurul lucru bun la acest meci a fost sa vad ca baietii mei incearca sa inscrie. Au jucat bine, dar totul s-a incheiat prost. Nu a fost usor sa se concentreze la acest meci stiind ca urmeaza Mondialul Cluburilor, dar echipa a jucat bine, cu toate ca a fost greu sa-si creeze sanse in atac. Fara Eto'o si Milito a fost mult mai greu. Lazio a jucat bine, dar pe final ocazia lui Cordoba putea face diferenta. Am vrut sa controlam meciul si sa ne gasim ritmul, dar ei au preluat conducerea dupa o greseala de marcaj".

Claudio Lotito, presedinte Lazio: "Am dominat si puteam castiga cu 4-0. Am jucat un fotbal bun, ne-am miscat ca o echipa unita si am avut, de asemenea, contributii individuale excelente. Am meritat aceasta victorie".

Etapa a 15-a:

Vineri:

Lazio Roma - Inter Milan 3-1 (Biava '26, Zarate '52, Hernanes '89/ Pandev '74)

Sambata:

Chievo - AS Roma

AC Milan - Brescia

Duminica:

Cesena - Bologna

Fiorentina - Cagliari

Lecce - Genoa

Parma - Udinese

Sampdoria - Bari

Catania - Juventus

Luni:

Napoli Palermo

Clasament:

1. Milan 30 puncte

2. Lazio 30p

3. Juventus 24p

4. Napoli 24p

5. Palermo 23p

6. Inter 23p

7. AS Roma 22p