Chelsea vrea cu orice pret sa recupereze datoria de la Adrian Mutu (aproximativ 17 milioane de euro in urma scandalului cocaina), iar ultima idee a britanicilor a fost aceea de a deschide un proces in SUA impotriva fotbalistului roman. Miza londonezilor este clara: vor sa-si recapete o parte din bani prin sechestrarea proprietatilor lui Mutu din Florida, informeaza law.com.

Adrian Mutu Foto: Agerpres

FIFA a decis ca Mutu trebuie sa plateasca nu mai putin de 17 milioane de euro daune catre Chelsea in urma scandalului de dopaj in care fotbalistul a fost implicat in anul 2004 (a fost suspendat pentru consum de cocaina), iar britanicii vor cu orice pret sa intre in posesia banilor.

Cum sentinta a fost momentan suspendata de un tribunal elvetian, iar procesul ruleaza in gol de ceva vreme, Chelsea a recurs la o alta metoda pentru a incasa bani de la Mutu. Oficialii londonezilor au deschis un proces in Statele Unite impotriva fotbalistului roman.

Britanicii spera sa castige bani de pe urma sechestrarii proprietatilor romanului din Florida.

In America, Mutu detine trei proprietati:

Prima se afla in Alhambra Circle (o casa cu patru dormitoare, de 508 metri patrati) a fost construita in 2006, a fost evaluata la 1.7 milioane de dolari si a fost cumparata de roman in 2008 pentru 2.6 milioane de dolari.

A doua proprietate a fost construita in 1951 (o casa cu trei dormitoare, de 443 de metri patrati) a fost evaluata la 640.000 de dolari si a fost cumparata in 2007 pentru 1.4 milioane de dolari.

A treia casa a romanului (cu doua camere, de 188 metri patrati) se afla in Executive Residences din Miami Coconut Grove, a fost evaluata la 558.000 de dolari si cumparata pentru 975.000 de dolari.