Mario Balotelli nu este favoritul suporterilor italieni si tanarul de 20 de ani este des tinta atacurilor rasiste ale fanilor, fapt ce l-a facut pe antrenorul sau de la Manchester City sa-i numeasca "prosti" pe cei ce il discrimineaza. Printre destinatarii apelativului sunt si suporterii romani care l-au huiduit pe Balotelli in Austria, la amicalul tricolorior cu Italia, din 17 noiembrie.

Mario Balotelli, tinta atacurilor rasiste in amicalul cu RomaniaFoto: Reuters

Manchester City si Juventus se vor intalni in Europa League si Roberto Mancini se asteapta ca Mario Balotelli sa fie tinta atacurilor rasiste ale fanilor din Torino. Tehnicianul lui City este inca furios dupa atacurile din Austria asupra jucatorului lui, declarand: "Lumea e plina de prosti. In Romania si Italia sunt destui oameni prosti, dar mediul in Anglia cred ca e mai bun pentru el. Il stiu foarte bine pe Mario si este un baiat bun. Are doar 20 de ani, e tanar, cateodata comportamentul sau nu este perfect, dar este un baiat bun.

Atacantul de origine ghaneza a fost huiduit, in timpul amicalului dintre Romania si Italia, din Austria, la fiecare antingere de balon, atat de fanii romani, cat si de cei 100 de suporteri extremisti italieni care au asistat la meciul de la Klagenfurt. Fanii Italiei au afisat si un banner pe care era scris "Nu unei echipe nationale multi-etnice" sau "Nu exista italieni negri".

Balotelli, fiul unor imigranti din Ghana, ar fi spus, la iesirea de pe teren, despre suporterii care l-au huiduit ca sunt o "adunatura de idioti". Dupa meci, atacantul a declarat: "Am fost foarte dezamagit de atitudinea lor, dar eu singur nu pot sa fac nimic. Toti trebuie sa faca ceva impotriva rasismului. Sunt lucruri ce se intampla de multa vreme. Ceea ce s-a intamplat in Austria este rasism, dar si prostie din partea acelor oameni. Sunt sigur ca daca m-as fi intalnit cu unul din acei tipi sigur mi-ar fi cerut autograful".

Publicatia italiana Gazzetta dello Sport face o campanie pentru ca la amicalul dintre Italia si Germania din februarie, Balotelli sa fie capitanul echipei, pentru a lupta impotriva rasismului.