Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) a anuntat, joi, ca va deschide o ancheta impotriva CFR-ului, dupa ce, marti, in meciul din Liga Campionilor dintre FC Basel si CFR Cluj, antrenorul Sorin Cartu a vandalizat banca de rezerve, spargand cu piciorul geamul de plexiglas. Ca urmare a gestului sau, Cartu a fost demis de catre oficialii clujeni.

Sorin CartuFoto: Reuters

"Un caz disciplinar a fost deschis impotriva CFR Cluj pentru comportamentul neadecvat al antrenorului Sorin Cartu in timpul meciului din Grupa E a Ligii Campionilor impotriva FC Basel de marti seara", se arata in comunicatul forului european. Dupa gestul tehnicianului, oficialii clujeni au anuntat ca in cazul in care UEFA va decide sa amendeze CFR-ul pentru acea izbucnire a lui Cartu, clubul nu va plati nimic, suma respectiva urmand a fi scazuta din salariul antrenorului.

De asemenea, UEFA a confirmat si deschiderea unei anchete in cazul Real Madrid, investigand comportamentele neadecvate ale lui Jose Mourinho, Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas si Jerzy Dudek, din timpul meciului cu Ajax Amsterdam. Alonso si Ramos sunt suspectati ca ar fi luat intentionat cartonase galbene, pentru a fi disponibili in meciurile din optimi.

Ambele cazuri vor fi analizate de catre Comisia de Disciplina si Control a UEFA, marti, in 30 noiembrie.