Real Madrid si FC Barcelona au inceput pregatirile pentru El Clasico. Desi initial aveau ziua de joi libera, pentru a se recupera dupa meciul de miercuri din Liga Campionilor, catalanii se vor prezenta dupa-amiaza la antrenamente, pentru a pregati duelul cu rivala de la Madrid in cel mai mic detaliu. Neinvinsi in acest sezon, madrilenii spera sa castige echipa cea mai buna.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)Foto: Reuters

El Clasico, derby-ul Spaniei dintre Barcelona si Real Madrid, se va disputa in cea de-a 13-a etapa a primei ligi spaniole, luni, 29 noiembrie, de la ora 22:00 (ora Romaniei) si va fi transmis in direct de Digisport. In clasament, madrilenii stau mai bine, insa avantajul lor este de doar un punct. Madrid are 32 de puncte, dupa zece victorii si doua egaluri. Barcelona a acumulat 31 de puncte dupa 12 etape, cu zece victorii, o infrangere si un egal.

Real este neinvinsa in acest sezon, singurele puncte pierdute (4) fiind dupa remizele albe din deplasare: in prima etapa, cu Mallorca, si in cea de-a cincea etapa, cu Levante Valencia. Barcelona a pierdut un singur meci in acest sezon, pe teren propriu, in cea de-a doua etapa, in fata nou-promovatei Hercules Alicante, scor 0-2. In etapa a sasea, Mallorca a reusit sa-i tina in sah si pe catalani, scor 1-1.

Barcelona a castigat pana in etapa a XIII-a mai multe puncte in deplasare (18), decat pe Camp Nou (13), iar derby-ul se va juca pe terenul catalanilor. Real Madrid a fost mai eficienta pe teren propriu, castigand 18 puncte din tot atatea posibile, fata de 14 obtinute in deplasare.

La capitolul golaveraj, cele doua echipe sunt din nou aproape: ambele au marcat 33 de goluri, dar Realul a primit doar sase goluri, in timp ce Barcelona a primit opt. Barca a inscris mai multe goluri in deplasare (21) si a primit mai multe acasa (5). Real a inscris in deplasare mai putine goluri decat acasa: 10 in deplasare, fata de 23 pe Bernabeu. Golurile primite de madrileni sunt impartite in mod egal: trei acasa si trei pe terenul adversarelor.

Golgeterul din Primera Division in acest moment este Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu 15 reusite, fiind urmat in top de Lionel Messi (Barcelona), cu 13 goluri. Portughezul nu a marcat niciodata impotriva Barcelonei, in timp ce Messi a inscris de sapte ori in poarta Realului, inclusiv un hat-trick in 2007. Argentinianul nu a reusit insa sa inscrie niciodata impotriva unei formatii antrenate de Jose Mourinho.

In intalnirile directe, Realul conduce cu 68 de victorii. Barcelona a castigat El Clasico de 62 de ori, alte 30 de meciuri incheiandu-se la egalitate. In ultimele patru intalniri, Barca a fost cea care a castigat.

Xavi Hernandez (Barcelona): "Ii respectam pe cei de la Madrid si vom incerca sa castigam partida. Suntem favoriti pentru ca jucam acasa si trecem printr-un moment bun".

Dani Alves (Barcelona): "Va fi un meci foarte dificil, de o intensitate mare, asa ca speram sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor deoarece rivalii sunt motivati. Suntem in forma si ne vom atinge obiectivul".

Gerard Pique (Barcelona): "Acum urmeaza ceea ce e mai bun, meciul pe care-l asteapta toti. Venim dupa o serie de partide foarte bune si echipa are foarte multa incredere.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid): "Suntem doua echipe foarte diferite, dar si foarte asemanatoare. Noi nu imitam pe nimeni si vom continua in aceasta maniera deoarece avem rezultate foarte bune cu acest stil de joc. Barcelona e mai mult cu tikitaka, iar noi jucam incercand sa inscriem cat mai repede. Noi avem un punct avans si chiar daca va fi o partida dificila pentru ca jucam in deplasare, am incredere ca vom merge sa cautam cel mai bun rezultat posibil. Barcelona e aceeasi din ultimii ani, o echipa foarte puternica, in special acasa. Sa speram ca va castiga echipa mai buna. Si cea mai buna va fi Real Madrid".

Xabi Alonso (Real Madrid): "El Clasico nu va fi decisiv. Sa compari Real cu Barca e dificil. In atac, noi avem mult potential, jucatori foarte rapizi, care pot produce dezechilibru in apararea adversa, iar in defensiva suntem solizi. Barca este foarte buna. In ultimii ani a castigat multe titluri. Este o echipa foarte buna si nu poti sa te concentrezi asupra unui singur jucator deoarece va fi tot timpul un alt jucator care va profita de acest lucru. Daca noi vom juca bine, ca o echipa, daca suntem puternici in atac si in defensiva, putem castiga pe Camp Nou".