La scorul de 4-0 pentru Real Madrid pe terenul lui Ajax, Xabi Alonso si Sergio Ramos sunt eliminati in minutele 87 si 91, de catre centralul Craig Thomson, pentru trageri de timp. Explicatia acestei "nebunii" este una simpla: Jose Mourinho vrea sa aiba tot lotul la dispozitie pentru optimile Ligii Campionilor, iar acesta a fost planul sau, informeaza Marca. UEFA s-a autosesizat, iar forul european va incepe o ancheta in urma celor intamplate pe Amsterdam ArenA.

Planul diabolic al lui Mourinho Foto: captura as.com

Cu victoria in buzunar, Jose Mourinho (ca un adevarat jucator de sah) a inceput deja sa se gandeasca la optimile competitiei. Cum Xavi Alonso si Sergio Ramos (doi oameni de baza) erau la doar un singur cartonas galben de o suspendare (mai e un singur meci pana in optimi), tehnicianul lusitan s-a gandit ca ar bine ca cei doi fotbalisti sa fie eliminati, cu scopul clar de a putea fi sigur folositi in primavara Champions League.

Cum a ajuns planul pe terenul de joc

In aceste conditii, Mourinho l-a instiintat pe Chendo, delegatul echipei de planul sau, iar de aici informatia a ajuns la portarul Jerzy Dudek. Polonezul a avut rolul de a-i transmite lui Casillas ordinele antrenorului, iar campionul mondial a fost cel care a vorbit cu Sergio Ramos si Xabi Alonso.

Planul lui Jose a fost dus la bun sfarsit, iar cei doi jucatori au primit cel de-al doilea cartonas galben pentru trageri de timp, in ultimele minute, cu toate ca Realul conducea cu 4-0. Rezultatul este unul clar: Alonso si Ramos isi vor ispasi etapa de suspendare in meciul cu Auxerre, urmand ca ei sa fie apti pentru disputele din optimile competitiei.

Mourinho nu recunoaste

"Sunt doar inventii, nu stiu nimic de asa ceva. Raman la parerea ca centralul (nr. Craig Thomson) a dictat mult prea multe cartonase galbene", s-a multumit sa precizeze Mourinho.

"Nu am facut nimic intentionat ca sa primesc al doilea cartonas galben, asa a fost sa fie. Putea sa nu ma elimine, dar totusi a facut-o", s-a aparat Sergio Ramos.

Reactii in presa europeana dupa ultima inventie a lui Mourinho:

Gazzetta dello Sport: "Finalul a fost unul cel putin bizar, Xabi Alonso si Sergio Ramos incasand, la prima vedere, doua cartonase galbene cel putin nejustificat. Trebuie mentionat insa faptul ca in urma acestor eliminari, cei doi vor putea fi folositi in optimi".

Sportmediaset.it: "Mourinho a inventat cele doua eliminari din finalul meciului. Jose a reusit sa faca inca o faza care a provocat multe controverse".

Sky: "Mourinho a iesit din nou in evidenta. Doua cartonase galbene luate cel putin fara motiv au declansat multe discutii. Mourinho este acuzat ca totul a fost intentionat".

Vezi aici eliminarile lui Xabi Alonso si Sergio Ramos: