Arbitrajul din meciul de Liga Campionilor dintre Arsenal si Sporting Braga, pierdut cu 0-2 de englezi, l-a infuriat pe tehnicianul londonezilor, Arsene Wenger. Francezul si-a exprimat nemultumirea fata de deciziile arbitrului ungur Viktor Kassai, sustinand ca sistemul introdus de UEFA, cu cinci arbitri, nu rezolva problema arbitrajului.

Arsene Wenger, nemultumit de sitemul cu 5 arbitriFoto: Reuters

Arsenal a pierdut marti seara in fata celor de la Braga cu 0-2, dupa dubla lui Matheus (min. 83 si 90). In minutul 77, la scorul de 0-0, Carlos Vela a primit cartonasul galben pentru simulare, dupa ce a fost faultat in careu. Aceasta a fost decizia care l-a infuriat pe Arsene Wenger, tehnicianul fiind de parere ca acesta a fost momentul cheie al meciului.

"Momentul cheie al meciului a fost acel penalty neacordat. Inca nu pot sa inteleg de ce Vela a primit galben. Ramane un mister. Arbitrul a luat cateva decizii surprinzatoare in acest meci. E greu de indurat", a declarat Wenger, citat de BBC.

"Mi-e greu sa inteleg cum de nu a dat lovitura de la 11 metri la acea faza. Sistemul cu cinci arbitri nu este o rezolvare la aceasta problema. Acum avem o noua dovada ca acest sistem este absolut inutil", a adaugat tehnicianul, care a mai reclamat si o serie de faulturi asupra lui Eboue ce nu au fost sanctionate.

UEFA a decis ca incepand cu acest an, pana in 2012, sa experimenteze sistemul cu cinci arbitri (doi dintre acestia fiind plasati in spatele fiecarei porti) si in Liga Campionilor, urmand ca ulterior sa decida daca va pastra sau nu aceasta modalitate de arbitraj.