CFR Cluj si FC Basel isi joaca marti ultima carte pentru a participa in primavara europeana. La egalitate de puncte in Grupa E a Ligii Campionilor, cele doua echipe se intalnesc marti, in Elvetia, in duelul ce poate stabili formatia care se va califica in saisprezecimile Europa League.

CFR Cluj - FC Basel, in Liga CampionilorFoto: Reuters

In partida tur, CFR Cluj a reusit sa invinga pe Basel cu 2-1, insa acum elvetienii vor sa-si ia revansa. "Trebuie sa fim concentrati total pentru 90 sau 94 de minute, nu doar 70-75. In meciul tur cu CFR ne-a lipsit concentrarea in debutul partidei si dupa nu am mai jucat. Trebuie sa profitam de toate sansele pe care le vom obtine si sa jucam mai mult in careul lor. Trebuie sa-i fortam sa greseasca", a declarat antrenorul elvetienilor de la FC Basel, Thorsten Fink.

"Vrem sa-i invingem pe cei de la CFR si sa ne calificam in Europa League. Succesul in acest moment depinde de performanta noastra in Liga Campionilor. Noi nu suntem echipa mai slaba cu care poti sa joci in parc. Am aratat ca putem concura si ca putem invinge echipe straine de top, iar acest lucru este ceea ce conteaza pentru noi"

CFR Cluj a facut deplasarea in Elvetia fara un jucator important. Roberto de Zerbi nu face parte din lotul pentru meciul de marti, motivatia oficialilor clujeni fiind ca italianul este prea obosit.

Cu un inceput de sezon sub asteptari, CFR are nevoie de aceasta victorie, vitala pentru continuarea in cupele europene. Pentru a-i motiva pe elevii lui Sorin Cartu sa castige, oficialii clueni le-au promis o prima de 45.000 de euro.

In cazul in care meciul de marti seara dintre FC Basel si CFR Cluj se incheie la egalitate, atunci calificarea pentru ultimul loc in primavara europeana se va juca in ultima runda, atunci cand CFR intalneste pe Roma, iar Basel pe Bayern.

Partida va fi arbitrata de francezul Laurent Duhamel. Niciodata o echipa romaneasca nu a castigat cu Duhamel la centru: Dinamo a pierdut cu Everton in sezonul 2005/2006 (scor 0-1), in timp ce Steaua a remizat cu Galatasaray in preliminariile pentru Liga Campionilor, scor 2-2, (sezonul 2008/2009), iar Urziceni a facut egal cu Stuttgart in sezonul trecut al Ligii Campionilor, scor 1-1.

In celalalt meci al grupei, AS Roma se va intalni cu Bayern Munchen. italienii pot obtine inca de marti calificarea in faza urmatoare a Ligii Campionilor daca ii inving pe germani, insa vor avea insa nevoie si de ajutor din partea CFR-ului, o remiza la Basel fiind rezultatul ideal pentru echipa lui Ranieri.

Grupa E:

1. Bayern 12 puncte

2. AS Roma 6p

3. CFR Cluj 3p

4. FC Basel 3p