Prima finala MLS (Major League Soccer) disputata in afara Statelor Unite ale Americii, in Toronto (Canada), le-a purtat noroc celor de la Colorado Rapids, care au castigat primul lor titlu din istorie gratie unui autogol al celor de la FC Dallas, in minutul 107.

Colorado Rapids, castigatorii finalei MLSFoto: Reuters

FC Dallas a deschis scorul in minutul 35, prin columbianul David Ferreira, insa Rapids au egalat in minutul 57, prin Conor Casey. La egalitate dupa 90 de minute (1-1), cele doua echipe s-au aruncat in atac in cele doua reprize de prelungiri. In minutul 107, la un contra-atac al celor de la Colorado, George John a respins nefericit, cu genunchiul, in proprie poarta, oferindu-le pe tava titlul adversarilor.

"Nu am castigat nimic niciodata. Avem o echipa care a muncit din greu. A fost o lupta intregul sezon si noi am reusit sa ajungem aici. Simtim ca meritam cu adevarat acest trofeu", a declarat Conor Casey, declarat cel mai bun jucator al finalei.

Schellas Hyndman, antrenor Dallas: "Fotbalul este un joc nemilos. Joci 90 de minute si pana la urma totul se rezuma la cativa centimetri si te face sa te intrebi: . In acest moment doare tare. E ingrozitor".

Gary Smith, antrenor Rapids: "Nu ma intereseaza cum am castigat. Noi suntem castigatorii si altceva nu mai conteaza. Daca cineva inscrie in proprie poarta, inseamna ca presiunea pusa de adversari l-a facut sa greseasca".

Colorado Rapids au sarbatorit primul lor titlu din istorie in fata a doar cativa suporteri, frigul "gonindu-i" imediat dupa fluierul final pe cei 21.700 de suporteri din tribune.