Rezultate surpriza in cea de-a XIV-a etapa din Premier League. Arsenal a fost victima unei reveniri extraordinare a rivalei din nordul Londrei, Tottenham, si a pierdut cu 2-3, desi avea un avantaj de doua goluri la pauza. Campioana Chelsea a inregistrat a doua infrangere consecutiva din campionat, Birmingham castigand surprinzator cu 1-0. Manchester United nu s-a impiedicat de Wigan si urca pe doi in clasament, la egalitate de puncte cu liderul Chelsea.

Tottenham castiga derby-ul nordului LondreiFoto: Reuters

Tottenham a reusit sa castige pentru prima data dupa 17 ani pe Emirates Stadium, avand o revenire spectaculoasa in repriza a doua. Daca in primele 45 de minute Arsenal a dominat si a preluat conducerea cu 2-0 prin reusitele lui Nasri si Chamakh, in repriza secunda "tunarii" au cazut victime unui Tottenham extraordinar.

Gareth Bale a marcat dupa cinci minute de la debutul reprizei secunde, Rafael van der Vaart a inscris dintr-un penalty acordat dupa un hent al lui Fabregas, iar Kaboul a dat lovitura de gratie cu patru minute inainte de final.

"Daca te uiti la cifre si statistici, e foarte dificil sa-ti dai seama cum de am pierdut meciul - o lipsa de concentrare, cateva greseli de baza, ghinion. Suntem lipsiti de cuvinte cand trebuie sa analizam meciul. E un mister cum de am pierdut un asemenea joc. In repriza a doua a fost un amestec de oboseala si de lipsa de precautie", a declarat Arsene Wenger la finalul partidei.

Chelsea a suferit a patra infrangere din acest sezon, in fata unei echipe aflate in zona de retrogradare, Birmingham. Londonezii au dominat tot meciul, insa au pierdut dupa ce Birmingham a marcat din singura ocazie avuta in prima repriza, prin Bowyer (minutul 17). Chelsea a atacat in valuri, dar ghinionul si interventiile extraordinare ale portarului Ben Foster i-au negat golul.

Cate un gol in fiecare repriza i-a fost suficient lui Manchester United sa castige meciul etapei a XIV-a, victorie ce pune echipa lui Sir Alex Ferguson pe picior de egalitate cu liderul Chelsea.

Premier League, etapa a XIV-a:

Sambata:

Arsenal - Tottenham 2-3 (Nasri '9, Chamakh '27/ Bale '50, Van der Vaart '67-penalty, Kaboul '86)

Birmingham City - Chelsea 1-0 (Bowyer '17)

Blackpool - Wolverhampton 2-1 (Varney '3, Harewood '44/ Doyle '86)

Bolton - Newcastle 5-1 (Davies '18-penalty, '90-penalty, Lee '39, Elmander '50, '72/ Carroll '52)

Manchester United - Wigan Athletic 2-0 (Evra '45, Hernandez '77)

West Bromwich Albion - Stoke City 0-3 (Etherington '55-penalty, Walters '85-penalty, '90)

UPDATE: Liverpool - West Ham United 3-0 (Johnson '18, Kuyt '27-penalty, Rodriguez '38)

Duminica:

Blackburn - Aston Villa (ora 15:30)

Fulham - Manchester City (ora 18:00)

Luni:

Sunderland - Everton (ora 22:00)

Clasament:

1. Chelsea 28p

2. Man. Utd 28p

3. Arsenal 26p

4. Bolton 22p

5. Manchester City 22p

6. Tottenham 22p