Patronul Stelei a anuntat, in cursul zilei de vineri, ca Mihai Stoica este noul manager general al ros-albastrilor. "Mihai Stoica este noul manager general al echipei. Contractul este confidential, nu pot sa vorbesc despre el. Va pleca cu echipa la Targu Mures", a precizat Gigi Becali pentru Mediafax.

MM Stoica - manager general la SteauaFoto: Hotnews

"Mihai Stoica este noul manager general al Stelei. Contractul este confidential, nu pot sa vorbesc despre el. El va pleca cu echipa la Targu Mures", a declarat patronul ros-albastrilor pentru Mediafax.

Dupa o pauza de trei ani, Stoica se intoarce in Ghencea, formatie unde a activat in perioada 2004-2007. Cu Mihai Stoica manager general, Steaua a reusit sa castige doua titluri de campioana a Romaniei (2005 si 2006), o Supercupa a Romaniei (2006), in timp ce la nivel european formatia din Ghencea a bifat o semifinala a Cupei UEFA (stagiunea 2005-2006, cu Cosmin Olaroiu antrenor).

Nascut pe 12 aprilie 1965, MM Stoica a evoluat la echipele Metalosport Galati, Otelul Galati, Victoria Ramnicu Sarat si Santierul Naval Tulcea.

In luna februarie a anului 1992, Stoica a fost numit in functia de presedinte al echipei Otelul Galati. Alaturi de moldoveni, oficialul a reusit sa se califice in Cupa UEFA in editiile 1997-1998 si 1998-1999.

Intre iunie 2002 si august 2004, Stoica a ocupat functia de Director Executiv la Steaua, pentru ca incepand cu august 2004 sa devina manager general al formatiei din Bulevardul Ghencea.

Mihai Stoica este singurul conducator de club din Liga 1 care are la activ trei calificari consecutive in fazele eliminatorii ale competitiilor europene (Cupa UEFA).

In mai 2007, MM Stoica pleaca de la Steaua dupa o cearta cu Gigi Becali. Ajunge la Unirea Urziceni, acolo unde reuseste sa castige, alaturi de Dan Petrescu, titlul de campioana a Romaniei. De asemenea, "Chelsea de Ialomita" bifeaza opt puncte in grupa din Champions League, fiind una dintre marile surprize ale competitiei.

In 2010 a demisionat de la Urziceni, dupa ce gruparea din Baragan a avut mari probleme financiare. A fost prezentat oficial la FC Vaslui (in toamna lui 2010), dar dupa doar cateva zile a parasit gruparea condusa de Adrian Porumboiu.

Gigi Becali - MM Stoica, dialog suburban

In urma cu doar cateva luni, Becali si Stoica au oferit un dialog suburban in cadrul unei emisiuni televizate.

"Mai obraznic ca tine nu exista in fotbalul romanesc. Avea dreptate Piti (nr. Victor Piturca) cand iti spunea ", a declarat Gigi Becali despre Stoica.

"Usor, Jackie Chan, ca nu impresionezi pe nimeni. Nu am crescut oile impreuna, cioban oparit", Mihai Stoica despre Gigi Becali.