A renuntat la serviciile sale dupa catastrofa de la Belgrad (0-5 cu Serbia), dar dupa revenirea atacantului pe teren (dupa ce si-a ispasit pedeapsa pentru consum de sibutramina) Razvan Lucescu a revenit la sentimente mai bune in ceea ce-l priveste pe Adrian Mutu. "Este un jucator talentat, dar trebuie sa demonstreze ca merita sa joace la nationala. Nu sunt impotriva revenirii lui Mutu la prima reprezentativa", a declarat selectionerul.

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Razvan Lucescu despre Adrian Mutu:

"Am considerat dintotdeauna ca a fost o mare greseala sa se discute de Mutu cat timp a fost suspendat. S-au creat asteptari prea mari. Am mai zis ca am fost suparat pe o anumita poveste si nu vreau sa reiau. Se stie ca este un jucator talentat, poate printre cei mai talentati din Romania, dar trebuie sa si demonstreze ca merita sa joace la nationala. Nu sunt impotriva revenirii lui Adrian Mutu la echipa nationala. Nu sunt eu impotriva tuturor" - Razvan Lucescu la digisport.

Razvan Lucescu despre impacarea cu Marica:

"Dupa o perioada mai agitata, tensionata, intr-un tarziu am ajuns sa ne intelegem, sa stim ce vrea unul de la celalalt. Poate ca toata acea situatie dificila a dus la rezolvarea problemelor. Acum, Ciprian, si la Stuttgart ,si la nationala, confirma ca e mai responsabil, joaca mult pentru echipa. A facut presing, a dat pase, a facut un meci foarte bun cu Italia. Am mai vorbit cu el si-mi spunea ca e amarat ca toti antrenorii au incercat sa vina cu o anumita presiune si sa-l dea la o parte cand credeau ca nu face ce i se cere. El spune ca avea nevoie de o incredere totala, pentru ca e un tip sensibil" - Razvan Lucescu (digisport).

Despre evidentiatii meciului cu Italia:

"Evolutia tuturor a fost apreciata. Ropotan a fost foarte bun. Imediat s-a integrat in sistemul nostru de joc. Faptul ca a jucat meci de meci in Rusia s-a vazut. E un castig. S-a inteles bine cu Florescu. Am nevoie de oameni ca Radoi. E decizia lui, am spus-o de nenumarate ori. Aprecierea mea fata de el e uriasa. Torje, cu bune, cu rele, arata ca e un tanar de perspectiva. Trebuie sa participe mai mult la constructie, e copil, mai are potential sa creasca ", a conchis selectionerul Romaniei.