Nationala Romaniei incheie, miercuri, un an greu si cu putine satisfactii printr-un amical cu Italia, campioana mondiala din 2006. Tricolorii, care in acest an au obtinut o singura victorie, vor intalni la Klagenfurt (Austria) o echipa aflata in plina reconstructie, insa in fata careia nu au un palmares foarte bun, din 15 meciuri castigand doar doua.

"Tricolorii", departe de obiectivFoto: Agerpres

Romania si Italia s-au intalnit de 15 ori in istorie, sapte din aceste meciuri fiind amicale. Italia a invins de zece ori, Romania de doua, iar trei partide s-au terminat la egalitate. Golaverajul este in favoarea italienilor, care conduc cu 25-11.

Ca si echipa lui Prandelli, Romania se afla intr-o faza de reconstructie, Razvan Lucescu urmad a introduce inca din primul minut doi jucatori tineri: Cornel Rapa si Gabriel Torje; jucatorul liderului Otelul Galati fiind la prima sa aparitie in tricoul nationalei de seniori.

Razvan Lucescu (selectioner Romania): "E important sa obtinem un rezultat bun contra Italiei pentru a acumula experienta. Nu mi-as fi dorit sa am un alt lot la dispozitie. Acesti jucatori tineri pot reprezenta viitorul nationalei".

Cesare Prandelli (selectioner Italia): Chiar daca echipa poate parea una experimentala, tratam meciul cu seriozitate. Am nevoie de entuziasmul jucatorilor care vin pentru prima data la lot, vreau sa vad care dintre ei isi doreste cu adevarat sa imbrace tricoul nationalei. Sunt baieti de 20 de ani care sunt inca tineri si neexperimentati, dar cand vor juca impreuna va fi altfel. Sunt maturi si nu le este frica sa-si asume riscuri pe teren".

Echipa probabila a Romaniei: Costel Pantilimon; Cornel Rapa, Gabriel Tamas, Cristian Chivu, Razvan Rat; Gabriel Torje, George Florescu, Adrian Ropotan, Ciprian Deac; Ciprian Marica, Bogdan Stancu

Echipa de start a Italiei: Emiliano Viviano; Davide Santon, Leonardo Bonucci, Andrea Ranocchia, Federico Balzaretti; Alberto Aquilani, Cristian Ledesma, Stefano Mauri, Alessandro Diamanti; Mario Balotelli, Giuseppe Rossi

Arbitri: Thomas Einwaller (Austria); Roland Heim (Austria), Armin Eder (Austria); Manfred Krassnitzer (Austria)

Meciul amical dintre Romania si Italia va avea loc miercuri, 17 noiembrie, de la ora 21.30, si va putea fi urmarit in direct la Protv si in format Livetext pe HotNews.ro.