Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat, marti, lista jucatorilor nominalizati pentru premiul Puskas, acordat pentru cel mai frumos gol al anului. Printre nominalizati sa afla si Siphiwe Tshabalala, marcatorul primului gol al Mondialului din Africa de Sud, dar Giovanni van Bronckhorst pentru golul din afara careului din semifinala CM 2010, dintre Olanda si Uruguay.

Tshabalala, marcatorul primului gol la CM 2010Foto: Reuters

Lista finala a fost stabilita luand in calcul urmatoarele criterii: estetica, importanta meciului, lipsa de noroc sau greseala in defensiva ca factor in inscrierea golului, fair play-ul jucatorului in timpul acelui meci, dar si data, golurile luat in calcul fiind cele inscrise in perioada 1 ianuarie - 15 octombrie 2010.

Cursa pentru stabilirea celui mai frumos gol al anului a inceput marti, 16 septembrie, fanii putandu-si vota favoritul pe site-ul oficial al FIFA.

Cei zece nominalizati pentru Premiul Puskas (click aici pentru a vedea golurile):

1. Siphiwe Tshabalala pentru nationala Africii de Sud

2. Giovanni van Bronckhorst pentru nationala Olanei

3. Hamit Altintop pentru nationala Turciei

4. Matthew Burrows pentru echipa Glentoran (Irlanda de Nord)

5. Linus Hallenius pentru echipa Hammarby (Suedia)

6. Lionel Messi pentru FC Barcelona (Spania)

7. Samir Nasri pentru Arsenal (Anglia)

8. Neymar pentru Santos (Brazilia)

9. Arjen Robben pentru Bayern Munchen (Germania)

10. Kumi Yokoyama pentru nationala feminina U17 a Japoniei

Premiul FIFA Puskas, creat in onoarea si memoria fostului international ungar Ferenc Puskas, va fi inmanat pentru a doua oara la Gala FIFA Balonul de Aur 2010, ce se va tine la Zurich, in 10 ianuarie 2011.