Jose Mourinho a declarat recent ca "Sporting Gijon a folosit echipa B cu FC Barcelona", portughezul atacand inca o data pe marele rival de pe Nou Camp. Raspunsul oficialilor de la Gijon (echipa pe care galacticii o vor intalni duminica) a fost pe masura: "Mourinho este o canalie autentica".

Jose Mourinho Foto: Reuters

"Am ascultat ce a spus la radio si nu doar a reafirmat ceea ce spusese inainte, ci chiar a fost mai dur, aproape a cerut pentru mine o condamnare la moarte. Declaratiile lui Mourinho pot avea trei motive: daca a spus-o ca pe o gluma, nu este pe placul meu; daca a fost o provocare catre FC Barcelona nu cred ca va primi raspuns, iar daca el crede cu adevarat asta, este o canalie autentica", a declarat Manuel Preciado, tehnicianul lui Sporting Gijon (citat de Mediafax).

Pe unde a antrenat (Portugalia, Anglia, Italia si acum Spania), Jose Mourinho a fost acuzat de echipele adverse si de presa ca realizeaza o presiune fantastica asupra formatiilor cu care se lupta pentru castigarea titlului. "Eu am in spate cateva promovari, dar mai presus de orice am multi prieteni. El are doar titluri", a completat Preciado in legatura cu comportamentul lui Mourinho.

Conform AS, lusitanul a precizat zilele trecute (la Cadena Ser) ca Sporting Gijon a jucat intentionat cu echipa a doua impotriva Barcelonei. "Sunt echipe care gandesc ca nu pot castiga la Barcelona si daruiesc meciul, ies cu rezervele. Daca se intampla de multe ori va fi dificil pentru noi".

Gijon si Real Madrid se vor intalni, duminica, de la ora 20.00, intr-o disputa contand pentru etapa cu numarul XI din Primera Division.