Sapte suporteri stelisti s-au ales cu dosar penal dupa incidentele provocate joi seara, la meciul dintre Rapid si Steaua, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Din cei 380 de suporteri evacuati de pe stadionul Valentin Stanescu, 293 de fani au fost audiati la sape sectii din capitala, primind amenzi in valoare de 143.650 de lei.

Incidente la Rapid - SteauaFoto: HotNews / DP

Pe langa suporterii carora li s-au intocmit dosare penale, alte 11 persoane sunt cercetate penal. Jandarmeria a informat faptul ca 293 de suporteri stelisti au fost amendati, doi dintre acestia primind interdictie pentru a mai intra pe stadioane pentru urmatoarele sase luni pentru ca au patruns pe arena din Giulesti in stare de ebrietate, injurand fortele de ordine. Ceilalti suporteri au fost sanctionati cu amenda pentru ca au aruncat materiale pirotehnice pe teren, fiindu-le interzis accesul pe stadioane pentru un an.

22 din suporterii rapidisti au primit si ei amenzi, in valoare de 14.150 de lei, sapte dintre sanctiunile aplicate fiind pentru revanzarea biletelor la suprapret, iar alte patru pentru patrunderea pe stadion fara documente de acces.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de Mediafax, a declarat ca i-a propus presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, ca la controlul corporal de la intrarea pe stadion, pe langa agentii firmei de paza, sa fie prezenti si doi politisti cu competente in domeniu: "Atunci Politia poate sa-si asume incidentele, si nu doar firma de paza. Astfel, Politia este obligata sa intervina si sa cerceteze cazul, pentru ca in prezent nimeni nu-si asuma responsabilitatea".

Partida dintre Rapid si Steaua, scor 0-1, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, a fost intrerupta in minutul 11 pentru opt minute, dupa ce fanii stelisti au aruncat cu petarde pe teren si inspre tribuna. Suporterii stelisti au fost evacuati de catre fortele de ordine si dusi la sapte sectii din Bucuresti pentru audieri, dar si intr-o parcare a unui hypermaket de la marginea capitalei. Cativa fani au ajuns la spital in urma loviturilor primite de la fortele de ordine.