Rapid si Steaua si-au impartit "frateste" punctele in derby-ul etapei a XIV-a a Ligii 1, remizand pe stadionul Valentin Stanescu, scor 0-0, dupa o partida cu doua reprize diferite. Daca prima jumatate a meciului a fost fara stralucire, repriza a doua a aratat un joc mai animat, insa fara gol. Steaua a lovit de doua ori bara, in timp ce paradele lui Tatarusanu au negat golul rapidistilor.

Foto:

Click aici pentru rezultatele si clasamentul Ligii 1!

Marius Lacatus, antrenor Steaua: "La pauza le-am spus sa joace fotbal! Pentru asta suntem aici. Nu am pregatit meciul ca sa stam cu fundul in poarta sau sa stam la ciupeala si sa plecam cu un punct. Vroiam victoria. Din pacate este un rezultat care nu ne avantajeaza cu nimic. Daca este sa scoatem ceva pozitiv din acest meci este ca nu am pierdut. Nu conteaza cele doua bare avute, pana la urma ramane rezultatul si mai putin impresia artistica. Meciul din cupa nu va avea nimic special. Va fi doar un pas catre semifinala".

Marius Sumudica, antrenor Rapid: "Mi-a fost un pic teama de jocul acesta. Am incercat sa nu luam gol. A fost un joc tacticizat, la mijlocul terenului, cu foarte putine faze de poarta in prima repriza. Noi am fost bine organizati iar spectacolul a avut de suferit. Este un rezultat just, sunt multumit ca am luat un punct. Urmeaza un meci de cupa. Problema noastra e ca din punct de vedere numeric lotul nostru este mai mic decat al Stelei si cand avem doi-trei accidentati se simte. Speram sa-i recuperam pana joi".

Derby-ul dintre Rapid si Steaua a inceput intr-un ritm lent, ambele echipe fiind precaute si tematoare. In primele zece minute jucatorii s-au remarcat doar prin cateva faulturi dure. Prima ocazie adevarata a meciului a venit abia dupa 20 de minute, la lovitura libera executata de Spadacio. Balonul s-a dus insa putin pe langa vinclu.

A doua si ultima ocazie de gol din prima repriza a venit tot la poarta lui Tatarusanu. In minutul 34, Marcos Antonio a reluat cu capul, din zece metri, spre poarta, dar Tatarusanu a avut o interventie extraordinara, respingand cu piciorul din cadere. Repriza s-a mai animat pe finalul reprizei, cand rapidistii s-au apropiat din ce in ce mai mult de poarta adversa. Steaua nu a contat deloc in atac, iar Lacatus a facut prima schimbare cu doua minute inainte de finalul primei reprize, inlocuindu-l pe Szekely cu grecul Kapetanos.

Sumudica muta si el in debutul reprizei secunde, introducandu-l pe Herea in locul lui Costin Lazar. Pauza a priit ambelor echipe, ritmul in repriza a doua fiind mult mai alert. Costa a sutat violent din 17 metri (minutul 48), insa Tatarusanu a avut o noua interventie foarte buna si a respins balonul. Prima mare ocazie a Stelei a venit in minutul 55, cand Tanase a sutat in bara de la marginea careului. Surdu a recuperat, insa centrarea sa in fata portii nu a putut fi ajunsa de niciun coechipier.

Bara este din nou "prietena" rapidistilor, in minutul 66. Martinovis centreaza de pe dreapta, Romeo Surdu, ramas singur la bara a doua, suteaza in bara. Cu un minut inainte de final, Sburlea a avut sansa de a aduce trei puncte Rapidului, insa lovitura sa de cap a fost parata de Tatrusanu

Rapid si Steaua nu si-au incheiat insa "conturile" in acest an, cele doua echipe urmand a se intalni din nou peste trei zile, in sferturile Cupei Romaniei.

Echipe de start:

Rapid: Bornescu, Costa, M. Constantin, Antonio, Bozovic, Lazar (Lazar '46), Grigore, Roman, Spadacio, Frunza (Cesinha '80), Cassio (Sburlea '62)

Steaua: Tatarusanu, Martinovic, Gardos, Geraldo, Latovlevic, Ricardo, Bicfalvi, Szekely (Kapetanos '43), Stancu, Tanase (Brandan '68), Surdu