Internationalul Ciprian Marica a fost declarat, de catre publicatia L'Equipe, omul etapei a XI-a din Bundesliga, ca urmare a prestatiei sale exceptionale din victoria de duminica a lui VfB Stuttgart obtinuta in fata celor de la Werder Bremen, scor 6-0. Atacantul roman a marcat un gol si a dat trei pase decisive, ajutandu-si echipa sa paraseasca zona de retrogradare.

Ciprian Marica (VfB Stuttgart)Foto: Reuters

Marica a deschis scorul dupa zece minute de joc, iar Werder a ratat sansa egalarii peste 14 minute, Frungs ratand un penalty. Stuttgart a mai marcat de cinci ori, prin Cacau '31, '45 (brazilianul a ratat si un penalty in min. 61), Niedermaier '73 si Boka '86.

Prestatia atacantului roman de duminica seara a atras laude din partea presei straine. Publicatia franceza L'Equipe a titrat: "Werder plange, Marica rade". Francezii l-au desemnat pe Marica omul etapei in Bundesliga: "Omul week-end-ului in Bundesliga a fost fara nicio indoiala Ciprian Marica. Romanul de la Stuttgart a fost extraordinar impotriva celor de la Werder. E simplu: a fost la originea a cinci din cele sase goluri ale VfB, fie ca a inscris (minutul 10), fie ca a dat pasele decisive (min. 31, 68 si 72), fie ca a creat actiunea ce a dus la al doilea gol al lui Cacau. O performanta ce ii permite lui Stuttgart sa iasa din zona de retrogradare", scrie L'Equipe.

Publicatia germana Stuttgarter-Zeitung a scris: "Cu greu gasesti la VfB un jucator mai criticat de fani decat Ciprian Marica. Duminica, insa, toti au fost in picioare apaludand in momentul in care Marica a fost inlocuit, cu 15 minute inainte de finalul meciului. Prestatia extraordinara din meciul cu Werder a fost poate cea mai buna de la venirea sa la echipa. A deschis scorul, a pasat decisiv pentru alte trei goluri cu pase inteligente sau precise. Cacau a inscris de doua ori, dar marele castigator a fost Marica".

Ciprian Marica: "Intotdeauna am stiut ca va veni ziua in care voi putea sa arat ce pot".

Fredi Bobic, director sportiv la VfB Stuttgart: "Asta este ceea ce asteptam noi de la el, deoarece are un potential enorm.

Stuttgart a acumulat 10 puncte in clasamentul din Bundesliga si a urcat pe locul al 14-lea, la 18 puncte de liderul Borussia Dortmund.