Derbiul etapei a XIV-a din Liga 1 se disputa in Giulesti, acolo unde Rapid si Steaua se vor duela de la ora 20.30. Gazdele vor un succes pentru a ramane aproape de liderul Otelul, in timp ce ros-albastrii sunt condamnati sa invinga pentru a mai avea sanse la titlu. Partida va fi in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro.

Rapid - SteauaFoto: AGERPRES

"Va fi greu sa se mai repete scorul din returul editiei precedente de campionat, dar speram sa facem un joc bun si sa nu pierdem. Dupa fiecare meci ne uitam in clasament, trebuie sa vedem daca ne putem indeplini obiectivul, de aceea fiecare punct este extrem de important. Steaua joaca bine, are fotbalisti valorosi in lot, nu are cum sa fie o partida facila" - Marius Sumudica, antrenor Rapid.

"Rapid e o echipa buna, care practica un fotbal placut, spectaculos, are 25 de puncte, deci nu va fi deloc usor. Noi speram sa scoatem maximum din aceste doua jocuri cu giulestenii. Va fi mai greu cu Rapid decat cu Utrecht, sper ca si jucatorii sa inteleaga asta" - Marius Lacatus, antrenor Steaua.

Click aici pentru clasament si rezultate.

Echipe probabile:

Rapid: Bornescu - Costa, Marcos Antonio, Marius Constantin, Bozovic - Roman, Lazar, Spadacio, Cesinha - Herea, Cassio. Antrenor: Marius Sumudica

Rezerve: Straton, Glauber, Ezequias, Cesinha, Stefan Grigorie, Nicolae Grigore, Sburlea, Frunza.

Accidentat: Dani Coman

Suspendat: Rui Duarte

Steaua: Tatarusanu - Martinovic, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, Bicfalvi - Szekely, Bogdan Stancu, Cristi Tanase – Romeo Surdu. Antrenor: Marius Lacatus

Rezerve: Lungu, Galamaz, Radut, Angelov, Brandan, Matei, Bilasco, Kapetanos

Accidentati: Eder Bonfim, Iulian Apostol

Incert: Emeghara

Suspendat: Nicolita

De-a lungul timpului, Rapid si Steaua s-au intalnit de 104 ori. Giulestenii au castigat 26 de partide, Steaua s-a impus de 41 de ori, in timp ce 37 de intalniri s-au incheiat la egalitate. Golaveraj: 164-126 in favoarea ros-albastrilor.

Ultima victorie a Stelei in Giulesti dateaza de acum doi ani, atunci cand formatia din Ghencea s-a impus cu 3-0 la masa verde (pe 20 martie 2008).

In ultima partida de pe "Valentin Stanescu", Rapidul (cu Ioan Andone pe banca tehnica) s-a impus cu un categoric 5-1 pe 18 aprilie 2010.

Partida din Giulesti va fi arbitrata de Cristi Balaj, disputa urmand sa fie in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 20.30.