Vasile Avram, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a gasit solutia pentru a stopa greselile fluierasilor de la meciurile din Liga 1, oficialul propunand, in cursul zilei de marti, introducerea a cate sase arbitri la o partida de fotbal.

Arbitrajul, o mare problema in Liga 1Foto: AGERPRES

"Dupa parerea noastra, aceasta decizie ar contribui pozitiv in Liga I. Sunt multe greseli care n-ar mai exista. Imi trebuie aprobarea FRF si LPF. O sa reiau discutiile cu presedintele FRF, Mircea Sandu, si cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir. Pe urma am sa fac un demers oficial catre FIFA. Putem aplica acest sistem numai daca avem aprobarea FIFA, iar forul international nu cred ca va aproba sistemul doar pentru unele jocuri din Liga I, ci doar pentru toate meciurile. Poate, din retur, va fi aplicat acest sistem, dar nu exclud nici ca el sa fie implementat inca din turul acestui campionat", a declarat Vasile Avram, citat de Mediafax.

In acest moment, doar trei brigazi de arbitri sunt instruite pentru a conduce astfel de jocuri, insa CCA promite ca ii va instrui pe fluierasi in cel mai scurt timp cu putinta.

"Va trebui sa instruim arbitrii suplimentar pentru acest sistem. Este vorba si de dotare, pentru ca sunt niste statii speciale. Dar cu ajutorul FRF si LPF se poate rezolva. Deocamdata, avem trei brigazi pregatite sa conduca astfel de jocuri", a conchis Vasile Avram.

UEFA a introdus pentru prima data arbitrajul in cinci (sase cu arbitrul de rezerva) in sezonul 2009-2010 al Europa League. In acest moment, disputele din Champions League beneficiaza de acest sistem de arbitraj (sezoanele 2010-2011 si 2011-2012).