Serbia a scapat de excluderea din preliminariile EURO 2012. Comisia de Disciplina a UEFA s-a intrunit, vineri la Nyon, si a hotarat sa acorde victoria la masa verde Italiei in meciul cu Serbia din preliminariile EURO 2012, dupa ce meciul a fost suspendat la doar cateva minute de la start din cauza incidentelor provocate de suporterii sarbi.

Incidente la meciul Italia-SerbiaFoto: Reuters

UEFA a hotarat ca Serbia sa joace doua partide cu portile inchise, din care una cu suspendare, plus o amenda de 120.000 de euro. Federatia Italiana de fotbal, responsabila de organizarea meciului, nu a scapat nepedeapsita. Italienii au fost amendati cu 100.000 de euro si o pedeapsa cu suspendare, astfel ca vor trebui sa joace o partida cu portile inchise doar daca in urmatorii doi ani vor mai avea loc astfel de evenimente. Ambele parti au trei zile la dispozitie pentru a face apel.

"Comitetul de Control si Disciplina a cerut Federatiei Sarbe de Fotbal sa nu mai solicite bilete pentru suporterii sarbi pentru meciurile din deplasare, in restul meciurilor din preliminariile EURO 2012", se arata in comunicatul UEFA.

Presedintele Federatiei sarbe de fotbal, Tomislav Karadzic, a declarat ca va face apel impotriva acestor sanctiuni ale UEFA: "Nu suntem de acord ca noi sa pierdem meciul cu 0-3 si de aceea vom face apel, cerand o rejucare a meciului. Credem ca singura decizie corecta este ca rezultatul sa fie stabilit pe terenul de fotbal. Nu credem ca s-a facut dreptate, dar in ceea ce priveste celelalte sanctiuni nu avem nicio obiectie", a declarat oficialul sarb, porivit Reuters.

Cu aceasta decizie, clasamentul Grupei C din preliminariile EURO 2012 arata astfel:

1. Italia 10 puncte

2. Slovenia 7 puncte

3. Estonia 6 puncte

4. Irlanda de Nord 5 puncte

5. Serbia 4 puncte

6. Insulele Feroe 1 punct

In 13 octombrie 2010, meciul dintre Italia si Serbia, din preliminariile EURO 2012, desfasurat in Genova, a fost amanat cu 35 de minute si ulterior intrerupt dupa sase minute de la start, din cauza incidentelor provocate de suporterii sarbi.