Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a vorbit joi despre declaratiile unui fost oficial al Federatiei cipriote de fotbal, care acuza patru membri ai Comitetului Executiv al UEFA ca ar fi acceptat bani pentru a-si vinde votul in favoarea candidaturii Poloniei si Ucrainei pentru organizarea EURO 2012.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

"Nu va aparea numele meu in aceasta ancheta. Il cunosc pe acel cipriot, stiu ce s-a publicat in Gazzeta dello Sport. UEFA a cerut probe pana ieri si el nu le-a dat. Nu este pronuntat niciun nume, nu este nicio acuzatie directa. Personajul acela nu are probe. Romania e prezentata in acea harta pentru ca suntem prezenti in Comitetul Executiv si ma mandresc ca avem un reprezentant acolo", a declarat Mircea Sandu la sport.ro, citat de prosport.ro.

"Daca e sa ne luam dupa toti nebunii, inseamna ca noi am castigat organizarea finalei prin Europa League, nu? Exista un set de proceduri pe care UEFA le urmareste atunci cand acorda organizarea unui turneu final: infrastructura, securitatea suporterilor etc. UEFA il va da in judecata pe cel care a facut acele acuzatii", a sustinut presedintele FRF.

"UEFA are o politica clara. Anul 2012 va fi anul tarilor din estul Europei. Noi nu am obtinut finala Europa League pentru ca i-am dat votul lui Platini, nu am primit aceasta promisiune atunci. In ceea ce ma priveste, eu nu am niciun fel de emotie sau problema. Eu nu cred ca cei de la UEFA se lasa corupti", a concluzionat Sandu.