Este la echipa de 24 de ani, iar succesorul trebuie sa fie unul pe masura. Retragerea lui Sir Alex Ferguson de pe banca tehnica a lui Manchester United se apropie, iar gruparea britanica pare sa fi gasit un inlocuitor pentru scotianul de 69 de ani, informeaza El Mundo Deportivo.

Ferguson si posibilul sau urmasFoto: captura el mondo deportivo

A castigat trofee si faima alaturi de United, dar considera ca va veni, in curand, vremea sa se retraga. Sir Alex Ferguson vrea sa lase echipa de pe Old Trafford pe maini bune.

Jurnalistii de la El Mundo Deportivo scriu ca Josep Guardiola, actualul tehnician al Barcelonei, va fi succesorul scotianului la Manchester.

Motivele sunt mai multe: este tanar (are doar 39 de ani), ambitios, a demonstrat ca poate antrena bine si atunci cand este nevoit sa suporte o presiune uriasa, iar cu Barcelona a cucerit toate trofeele posibile.

Sir Alex Ferguson este unul dintre sustinatorii lui Guardiola, scotianul avand numai cuvinte de lauda la adresa ibericului (il considera unul dintre cei mai buni antrenori din lume). Pep a antrenat pana acum numai la Barcelona, acolo unde s-a ocupat de echipa a doua (Barcelona B) si de formatia mare a catalanilor.