Cel mai cunoscut cefalopod din lume a trecut in nefiinta, la varsta de doi ani. Caracatita Paul, cunoscut pentru predictiile sale din timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud, a murit marti dimineata din cauze naturale, au informat oficialii acvariului din Oberhausen.

"Ne-a fost drag tuturor si ii vom simti lipsa. E totusi linistitor sa stim ca a avut o viata buna alaturi de noi, ingrijita bine de o echipa dedicata", a declarat Stefan Porwoll, managerul general al acvariului.

Nascut in ianuarie 2008, in Weymouth, Anglia, Paul a crescut la acvariul din Oberhausen, Germania si a devenit cunoscuta in timpul Campionatului European de fotbal din 2008. Atunci predictiile sale nu au fost 100% corecte, cefalopodul gresind chiar rezultatul finalei. Paul a mizat pe victoria Germaniei, insa Spania a fost cea care a ridicat deasupra capului trofeul european.

Paul a atins insa apogeul la Cupa Mondiala din acest an, cand a incantat suporterii fotbalului din intreaga lume cu prezicerile sale de la turneul din Africa de Sud. De data aceasta, toate cele sapte predictii ale sale au fost corecte, inclusiv finala dintre Spania si Olanda.

Metoda prezicerilor caracatitei era simpla. In acvariul lui Paul erau introduse doua cutii de sticla, fiecare avand steagul a doua tari ce aveau sa se infrunte la Campionat si inauntru cate o midie. Castigatoarea partidei avea sa fie cea din a carui recipient manca prima data Paul. La finalul Cupei Mondiale, Paul a primit o replica a trofeului CM, "impodobit cu trei midii".

In urma cu doua saptamani, oficialii acvariului din Oberhausen anuntasera ca au initiat procedurile necesare pentru a-i proteja numele ca marca inregistrata in Uniunea Europeana.