Colegiul Arbitral al Ligii italiene de fotbal a acceptat cererea Fiorentinei de a-i reduce lui Adrian Mutu salariul la jumatate pentru perioada de noua luni in care atacantul roman a fost suspendat, ca urmare a depistarii sale pozitive la doua teste antidoping.

Adrian Mutu (Fiorentina)Foto: Rompres

Dupa ce Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina, clubul sau a cerut injumatatirea salariului atacantului, pe durata suspendarii acestuia. Cu trei zile inainte de expirarea suspendarii lui Mutu, cererea Fiorentinei a fost acceptata, astfel ca Mutu va fi platit cu 750.000 de euro mai putin.

Adrian Mutu a inceput deja sa se antreneze alaturi de coechipierii sai si potrivit clubului din Florenta, acesta va fi la dispozitia antrenorului pentru urmatorul meci din Serie A, cu Catania: "Mutu se va reintoarce la echipa. Antrenorul il va avea la dispozitie. Nimeni nu a spus niciodata contrariul", a declarat directorul sportiv al ​Fiorentinei, Pantaleo Corvino, dezmintind astfel unele zvonuri precum ca romanul ar risca excluderea din lot.

Problemele lui Mutu sunt inca pe departe de a fi rezolvate. Clubul la care activeaza ii va da o amenda in baza regulamentului intern al clubului, dupa ce internationalul roman a lovit sambata dimineata un ospatar, dar Mutu risca si alte masuri disciplinare. Potrivit oficialilor Fiorentinei, aceste masuri vor fi luate dupa ce vor citi raportul autoritatilor asupra ceea ce s-a intamplat in dimineata respectiva la restaurant.

Avocatii lui Mutu au declarat ca a fost "provocat si de aceea a reactionat", in timp ce avocatul ospatarului sustine ca "agresiunea salbatica a fost premeditata".

Antrenorul Fiorentinei, Sinisa Mihajlovic, il sprijina pe Mutu: "Imi pare rau pentru ospatar, il vom invita la orice meci al Fiorentinei. Mutu e fundamental pentru noi. Si-a cerut deja scuze duminica".