Patru dintre jucatorii Barcelonei au fost spionati in 2008 de catre conducerea clubului, informeaza publicatia spaniola Interviu. Consiliul director, prezidat atunci de Joan Laporta, a angajat o firma particulara de detectivi pentru a-i spiona pe Gerard Pique, Ronaldinho, Deco si Eto'o.

Gerard Pique (FC Barcelona)Foto: Reuters

In toamna anului 2008, agentia de detectivi Metodo 3 a fost angajata pentru suma de 5.000 de euro de catre clubul catalan pentru a-l spiona pe Gerard Pigue, recent transferat de la Manchester United. Fundasul spaniol a fost urmarit non stop timp de o saptamana, iar raportul detectivilor a fost linistitor pentru Laporta, comportamentul tanarului fiind pe placul oficialilor.

Nu aceeasi concluzie au avut-o insa rapoartele facute dupa supravegherea lui Ronaldinho, Eto'o sau Deco. Potrivit sursei mai sus citate, in concluziile detectivilor se arata ca cei trei "au comis constant acte de indisciplina, contrare cu regulamentul intern al clubului". Spre deosebire de cazul lui Pique, cei trei nu au fost spionati tot timpul, oficialii clubului fiind cei care ii anuntau pe detectivi in ce nopti sa-i urmareasca pe jucatori, pe durata a mai multor luni de la sfarsitul sezonului 2007/2008.

La inceputul lunii iunie 2008, cand Guardiola a preluat prima echipa a Barcelonei a anuntat ca nu va mai conta pe cei trei jucatori. Daca Ronaldinho si Deco au parasit clubul, Eto'o a mai ramas totusi pentru un sezon.